cultura

literatura

Neix l'Aula d'escriptura, un espai per a la formació en lectura i redacció

És una iniciativa impulsada per l'Escola Municipal d'Humanitats i que té la col·laboració de la UdG

L'itinerari formatiu serà de dos anys

L'Aula d'Escriptura és un espai de formació en lectura i escriptura de l'Ajuntament de Girona, amb la col·laboració de la UdG, que neix de la llarga trajectòria de l'Escola Municipal d'Humanitats en tallers d'escriptura, que han tingut sempre una molt bona resposta per part del públic. Presentats oficialment ahir al consistori gironí, aquest nou itinerari formatiu de dos anys es vesteix d'un pla docent ambiciós que dóna molt d'èmfasi a la lectura, entesa com a via per aprendre a escriure correctament. Adreçat tant als ciutadans com als estudiants universitaris (amb reconeixement de crèdits), l'Aula d'escriptura es dividirà en quatre mòduls quadrimestrals (que conformen dos cursos escolars) i comptarà amb un equip docent format per escriptors i professors universitaris. El cap d'estudis és l'escriptor Vicenç Pagès Jordà, que també en serà professor. L'escola tindrà altres professors, com ara Lluís Muntada, Rosa Font, Xavier Pla, Margarida Casacuberta, Lluís Lucero, Eva Vázquez, Víctor Sunyol o Joan Solana, entre molts altres. També tindrà la participació d'escriptors de renom que acostaran la seva experiència com a escriptors als alumnes. Fins ara, hi han confirmat la seva participació Jaume Cabré, Màrius Serra, Núria Perpinyà, Josep Maria Fonalleras i Imma Monsó.

Els quatre eixos de treball dels cursos són: la lectura i escriptura (incidint amb l'anàlisi i interpretació de grans clàssics de la literatura universal), formació professional i estructurada, ensenyar a escriure a tots nivells i formació complementària. El primer mòdul, que tindrà lloc de setembre a desembre, es farà setmanalment els dijous (de 17 a 19 h o de 19 a 21 h) i els dimarts quinzenalment (dedicat a les lectures). Els grups seran reduïts (de 8 a 15 persones) fins a un màxim de 60 persones. El preu del curs és de 190 euros (amb un 25% de descompte per als estudiants, jubilats i els desocupats).

Durant l'acte de presentació, Glòria Granell, coordinadora de l'Aula, va destacar que l'objectiu dels tallers no és crear escriptors, “sinó donar eines als alumnes per augmentar i consolidar les competències en lectura i escriptura”. Per la seva banda, la rectora de la universitat, Anna M. Geli, va incidir en què “tenir millor capacitat de comprensió i de lectura és un tema clau per a la formació universitària”. I per l'altra, l'alcalde, Carles Puigdemont, va remarcar que no pot haver-hi bon teatre, ni pot haver-hi bona música, ni bon cinema, ni bon art sense una bona literatura [...], que vol dir bons lectors i bons escriptors”.

LES XIFRES

4
mòduls conformen tot l'itinerari formatiu, el primer dels quals començarà el mes de setembre que ve i el darrer, el febrer de 2015.
190
euros és el que costa cadascun dels mòduls. Els estudiants, desocupats i jubilats tindran un descompte del 25 per cent del preu.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.