cultura

exposicions

La Diputació estrena un web per difondre millor les exposicions que organitza

El portal s'inicia amb mostres itinerants de Sergi Cadenas i Martoranno, entre altres continguts

També està pensat com a eina per als ajuntaments

A través del nou web, la Diputació de Girona vol presentar i difondre els circuits expositius itinerants que gestiona, i oferir de pas una eina pràctica i eficaç a les institucions i entitats que utilitzen aquest tipus de servei. Si, fins no fa ni quatre dies, els ajuntaments interessats a programar alguna exposició rebien la informació mitjançant un catàleg i la gestionaven per telèfon, ara, amb un simple clic, qualsevol institució, entitat o associació pot accedir a la informació més detallada i completa, a més de gestionar la seva sol·licitud a través d'internet.

El portal aglutina en un mateix espai informació que fins ara era molt dispersa i que resultava difícilment consultable. Amb aquesta eina, el públic pot conèixer l'agenda de totes les exposicions i consultar informació de cadascuna. A banda d'això, en el portal també es poden consultar les exposicions organitzades per la mateixa Diputació que no són itinerants, i les que es porten a terme conjuntament amb altres institucions, associacions o entitats. Un apartat de notícies també farà difusió de les exposicions de les entitats que formen part de la Diputació de Girona, com ara la Casa de Cultura i la Fundació Fita.

Segons el diputat Antoni Solà, aquest any hi haurà gairebé un centenar d'itineràncies, la majoria muntatges del cicle Exposicions viatgeres. Precisament, el web s'ha estrenat coincidint amb muntatges expositius com Evolució, realitat i moviment, de Sergi Cadenas, i Formes en correspondència, de Jordi Martoranno, que formen part del programa Exposicions viatgeres. Aquestes exposicions s'afegeixen a les nou que ja han format part d'aquest programa i que s'han pogut veure en molts municipis de la demarcació. A partir del setembre serà visitable l'obra de Jordi Urbón.

La Diputació espera que el nou recurs web incentivi l'interès internacional per les exposicions que organitzen. Actualment la Médiathèque de Narbona té programada la mostra Riquesa i diversitat de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, organitzada per la corporació provincial.

El circuit d'exposicions itinerants

La iniciativa va néixer amb la voluntat d'oferir exposicions als pobles i ciutats de les comarques gironines per tal que formin part de la seva programació cultural, sense que això suposi cap cost econòmic. La Diputació es fa càrrec de les despeses d'edició dels catàlegs, de les presentacions, de la difusió, del transport i del muntatge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.