cultura

audiovisual

El Curt.doc reobre la finestra al món que ens envolta

La 6a edició del Festival Internacional de Curtmetratges Documentals de Vidreres tindrà lloc del 13 al 15 de juny

Com pot una carnisseria d'Olot convertir-se en el confessionari del poble? Pot un nen bosnià que vol evitar treure males notes a l'escola desencadenar una guerra civil? Un pastor que reposa sota un arbre contempla com comença a ploure. Dues joves comencen una vaga de fam en una presó turca. Retrat sobre un ramat de rens a la terra verge de lapònia. Al Txernòbil de 1986, una família soviètica creix al costat del reactor. El cineasta Manoel de Oliveira roda als seus 101 anys... I així fins a 21 històries, comprimides i ben variades temàticament, són les que aquest any es podran veure al VI Festival Internacional de curtmetratges documentals de Vidreres, que tindrà lloc al Teatre Casino La Unió del 13 al 15 de juny.

Amb la voluntat de continuar oferint un ventall variat de mirades que aboquin a la reflexió i la presa de consciència amb el món, el Curt.doc 2013 tornarà a projectar el bo i millor del panorama documental internacional. Dos treballs gironins –Jo confesso, d'Alba Molas, i Després de la pluja, de Pere Puigbert– i el documental de Lluís Miñarro 101 competiran amb obres que provenen de nacionalitats i cultures d'arreu. El jurat, format per Francesc Vilallonga, Oriol Gispert i Juanjo Giménez, repartirà els guardons principals: premi Nanook (1.500 euros), premi especial del jurat (800 euros) i premi Nanook al millor curt en català (800 euros). Les projeccions es reparteixen en dues jornades (divendres i dissabte, a partir de les 21.30 h) i el preu de l'entrada és la voluntat.

Reconeixement a Antoni Martí

El dijous 13 de juny (21.30 h) el festival oferirà una retrospectiva del cineasta Antoni Martí (premi Nanook a una trajectòria 2013), de qui es projectarà una mostra de curts documentals realitzats entre el 1971 i el 2013. Entre altres propostes, el 15 de juny (18.30 h) es presentarà el dietari fílmic del vidrerenc David Gutiérrez, The Juan Bushwick diaries, i Joan Colomo tancarà el festival amb un concert.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.