cultura

Consolidant-se

Francesc Parcerisas, Mordecai Richler, Aaron Frisch i Roberto Innocenti, guanyadors de les tres categories del premi Llibreter

El dietari de Parcerisas recull impressions
i somnis del mes que va viure
a Pequín

La catorzena edició del premi Llibreter manté la línea de consolidació del guardó o, fins i tot, l'augmenta, tenint en compte els molts mitjans informatius que es van citar ahir a la biblioteca Jaume Fuster, on es van donar a conèixer els guardonats.

En la categoria de literatura catalana, els llibreters van triar La primavera a Pequín. Un dietari, del poeta i traductor Francesc Parcerisas i publicat per Quaderns Crema.

En la categoria d'altres literatures, El cas d'en Barney Panofsky, del canadenc Mordecai Richler, també publicat per Quaderns Crema en català i per Sexto Piso en castellà.

Finalment, el premi per a l'àlbum il·lustrat va ser per a La caputxeta vermella, amb història del nord-americà Aaron Frisch i il·lustracions de l'italià Roberto Innocenti, llibre publicat en català per Símbol Editors i en castellà per Kalandraka, de Galícia.

El president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Antoni Daura, es va mostrar satisfet de la “cada cop millor acollida del premi” i va recordar el plantejament de base: “Triar uns títols que els diferents jurats consideren que són molt bons i que han passat desapercebuts; uns jurats que canvien cada any, de manera que varien els criteris, cosa que considerem enriquidora.”

Es va donar la circumstància que, dels quatre guardonats, dos són morts (Richler i Frich), Parcerisas era a Granada –i es va intentar comunicar amb els periodistes per videoconferència, tot i que els problemes tècnics ho van impedir força– i només va ser present a la sala el dibuixant Innocenti, autor d'una versió de La caputxeta vermella “situada en un barri dormitori, perquè avui dia els joves estan acostumats a estar envoltats de lletjor”, va declarar.

Els que també hi van assistir van ser els editors o representants de les editorials premiades: Jaume Vallcorba (Quaderns Crema), Xosé Ballesteros (Kalandraka), Enric Faura (Símbol) i Santiago Tobón (Sexto Piso).

Per Vallcorba, “si algú tenia cap dubte de la funció dels llibreters, un cop més queda clar que són els únics que realment poden fer de nexe entre el llibre i el lector”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.