cultura

audiovisual

‘Remember me, my ghost', premi Curt.doc

L'empordanès Pere Puigbert i el català Àlex Lora van ser també guardonats

El Curt.doc 2013 va tancar dissabte la seva sisena edició, en la qual més de tres-cents espectadors han passat per la sala del Teatre Casino la Unió de Vidreres per veure les sessions oficials. Dels 21 curtmetratges de 14 països diferents, el jurat enguany ha decidit premiar com a millor curt documental Remember me, my ghost, de l'irlandès Ross McDonell, que narra la història d'una dona que habita al barri dublinès de Ballymun i que intenta millorar la seva situació malgrat les dificultats a les quals ha de fer front.

El jurat –format pel periodista i professor Francesc Vilallonga, els productor Oriol Gispert i Juanjo Giménez– també va fer públic dissabte a la nit la resta de guanyadors. L'espanyol Sergio Oksman ha estat mereixedor del premi especial del jurat per A story for the Modlins. Després de la pluja, de Pere Puigbert, ha guanyat el premi Nanook al millor curtmetratge en català. Per la seva banda, Odysseus Gambit, del català Àlex Lora, es va endur el premi del públic i el del jurat jove.

A causa de l'alt nivell dels curtmetratges presentats aquest any, el jurat va decidir atorgar dues mencions especials: una a The Broken Altar, del canadenc Mike Rollo, que no es va perdre la cita i va presentar personalment el seu film a Vidreres; i una altra a Kako Sam Zapalio Simona Bolivara, del croat Igor Drljaca.

Durant la mateixa vetllada, el cineasta de la Bisbal d'Empordà Antoni Martí va rebre el Premi Nanook a una trajectòria. Profundament honorat, Antoni Martí va agrair el premi tot assegurant que si bé és veritat que amb el cinema “mai” no havia fet “ni un duro” també era cert que s'ho havia passat “de collons”. Es va acomiadar amb un crit en defensa del “cinema lliure” i un agraïment a Tomàs Mallol, el dia abans de la seva mort en el que segurament va ser el darrer homenatge en vida del venerable col·leccionista i cineasta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.