cultura

periodisme

Aragó, a les Lliçons de la Càtedra Anglada de la UdG

L'escriptor gironí impartirà a la Facultat de Lletres quatre conferències sobre la seva experiència en el periodisme, la literatura i la seva imbricació amb el territori dels dies 15 al 18 de juliol

L'escriptor i periodista Narcís-Jordi Aragó serà el convidat de la segona edició de les Lliçons de la Càtedra, una activitat promoguda per la Càtedra Maria Àngels Anglada de Patrimoni Literari de la Universitat de Girona (UdG) amb l'objectiu que personalitats de trajectòria consolidada expliquin la seva experiència acadèmica o professional. Si l'any passat la convidada va ser la professora de llatí Dolors Condom, coincidint amb el vintè aniversari de la seva jubilació, en aquesta ocasió el protagonista respon a un perfil més cívic que acadèmic. Advocat de carrera, mestre de periodistes i escriptor de llarga vocació, Narcís-Jordi Aragó (Girona, 1932) tractarà en les Lliçons, que impartirà del 15 al 18 de juliol a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres, de les seves tres grans passions: el periodisme, la literatura i el compromís, a través de totes dues activitats, amb la ciutat de Girona.

Així, si en la intervenció inaugural, el 15 de juliol, revisarà els anys de la censura que va haver de fer front com a director del setmanari Presència, records que ha recollit recentment al llibre Periodisme sota sospita, en la segona lliçó tractarà de la cerca d'uns referents i un estil en el pas del periodisme a la literatura, qüestió que ampliarà en la tercera sessió amb una reflexió sobre els vincles entre literatura i territori, que Aragó ha aprofundit en nombroses publicacions antològiques de textos referits a paisatges gironins i que troba en la relació amb la Casa Masó, objecte de l'última lliçó, el seu referent més íntim.

Justament per complementar aquestes dues lliçons del 17 i 18 de juliol, que abordaran la relació entre literatura i territori, es proposen dues visites literàries: la primera, de Sant Domènec a Sant Daniel, i la segona, a la mateixa Casa Masó, on Aragó, nebot de l'arquitecte, ha residit bona part de la seva vida abans de cedir-la a la ciutat com a seu de la Fundació Masó. La inscripció a les sessions, que tindran lloc de les 10 del matí a la 1 del migdia, és gratuïta, però s'ha de formalitzar, abans del dia 12, a l'adreça de la Càtedra Anglada ([email protected]).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.