cultura

Acord per regular el món de l'espectacle

L'empresa Conceptes Reactius, promotora del portal Festelafesta.com, ha signat dos convenis de col·laboració amb la patronal de les empreses de so i llum catalanes Patrosil i amb l'associació professional de músics Musicat, amb l'objectiu que hi hagi més seguretat, transparència, eficàcia i rigor en el món de l'espectacle. L'eina principal per aconseguir-ho és el portal Festelafesta.com, on qualsevol entitat, col·lectiu o ajuntament que vulgui organitzar una festa, un festival, un concert o una producció pot fer-ne el pressupost al moment, amb la garantia que les empreses que participen en aquest projecte compleixen totes les garanties tècniques i legals, tenen un personal ben preparat i donat d'alta a la Seguretat Social, etc.

Albert Ferré, responsable de Festelafesta.com, va destacar ahir a Girona la necessitat que la Generalitat apliqui estrictament les normatives per evitar l'intrusisme i la precarietat en el sector de l'espectacle. “És només un primer pas”, va dir ahir Ferré, acompanyat pels presidents de Musicat i Patrosil, Josep Reig i Joan Carles Martín, respectivament. L'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) dóna suport a la iniciativa i incentivarà els ajuntaments perquè utilitzin el portal per organitzar activitats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.