cultura

La música amb arrels, al Cultura d'aquest divendres

El suplement entrevista el folklorista musical Artur Blasco

Les estrenes cinematogràfiques i les novetats en els diferents festivals d'estiu, altres continguts destacats

El suplement Cultura d'aquesta setmana ofereix una entrevista de Guillem Vidal al folklorista i caçador de cançons amb arrels Artur Blasco.

També hi podem llegir un article doble sobre els autors italians Sibil·la Aleramo i Dino Campana signat per Xavier Serrahima i Jordi Llavina.

En l'apartat d'articles d'opinió trobarem els textos de Vicenç Pagès (que parla de la lectura a les sales d'espera), Guillem Cifré, Lluís Llort, la lingüista Núria Puyuelo, Marià Marín (del Gremi de Llibreters de Catalunya), Isidre Grau (que recomana el film britànic Turistes), Ada Castells, D. Sam Abrams, Agnès Esquirol (que reivindica badar més) i Ferran Aisa (que parla de la reedició d'una novel·la d'Oriol Pi de Cabanyes).

Pel que fa a les crítiques, Xavier Serrahima comenta l'assaig d'Hèctor López Bofill La trama contra Catalunya; Melcior Comes lloa la novel·la de Daniel Dafoe, El capità Carleton; Jordi Capdevila valora el recull de contes de Vidal Vidal La meitat de zero; Marta Monedero recomana la lectura de Després del terratrèmol, de Haruki Murakami; Antònia Carré detalla l'assaig de Jaume Vallcorba De la primavera al paraiso, i Xavier Farré recomana l'assaig històric sobre les impremtes catalanes que signa Montserrat Comes.

En música, Guillem Vidal ressenya l'últim disc dels veterans Earth, Wind & Fire.

A l'apartat de cinema, Àngel Quintana fa la crítica del darrer lliurament de la nissaga Star Trek i d'Els fills de la mitjanit, basada en una novel·la de Salman Rushdie. I Bernat Salvà presenta el film Violeta se fue a los cielos.

En teatre, Jordi Bordes parla de l'obra El veneno del teatro, que Mario Gas porta al Romea dins del Festival Grec.

Carina Filella ens informa de la mostra Del realisme als anys trenta, que el Museu de Valls alberga fins a finals de setembre. A Girona, Xavier Castillón presenta el programa del festival Vi&Music. I a Ponent, David Marín comentarà la setmana cultural occitana que tindrà lloc a Vielha.

Com sempre, tanca el suplement la secció d'art amb articles de Maria Palau (que ha conversat amb l'artista Mireia Sallarés) Montse Frisach (que ha entrevistat Jordi Comes, de la galeria Espai [B]), mentre que Pilar Parcerisas i Arnau Puig dediquen els seus articles a l'exposició actual d'obres d'Antoni Tàpies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.