cultura

il·lustració

El dibuixant gironí Rafater debuta amb el llibre ‘Eros'

L'editorial valenciana Babylon li va encarregar aquest volum d'il·lustració eròtica

Ara prepara una novel·la gràfica sobre vampirs, que editarà Norma

Rafater és el nom artístic de Rafael Teruel, un artista gironí de 34 anys resident a Salt des dels set anys que fa un parell de mesos va publicar el seu primer llibre, Eros. The sexiest art of Rafater, un volum acuradament editat amb nombroses il·lustracions d'art eròtic en què barreja “art digital i tradicional”. Presentat oficialment a l'últim Saló Internacional del Còmic de Barcelona, l'abril passat, el llibre va ser un encàrrec d'Ediciones Babylon, que té la seu a la localitat valenciana d'Ontinyent, i inclou textos en castellà i en anglès, on el dibuixant gironí parla de les seves creacions i ofereix tres tutorials sobre art digital.

Després d'haver estudiat belles arts a la Universitat de Barcelona i un màster d'art digital a la Pompeu Fabra, la carrera professional de Rafater va començar fa uns quatre o cinc anys, quan va penjar els seus primers dibuixos al web Deviantart. Ediciones Babylon va descobrir el seu treball a través d'aquesta xarxa social per a il·lustradors i li va fer una oferta de treball com a il·lustrador eròtic, per fer pòsters i marxandatge. “Jo no feia il·lustració eròtica en aquell moment, però tinc molta cara dura i, sobretot, sóc molt versàtil i m'adapto a tot”, afirma Rafater, que l'any passat ja va presentar els seus treballs a la Comic-Con de San Diego, una de les grans cites internacionals del còmic i la il·lustració. L'artista ha trobat a internet i a les xarxes socials, tant Facebook com les més especialitzades, una via ràpida i eficaç per donar-se a conèixer i aconseguir feina arreu del món. També difon la seva obra a través del portal d'artistes digitals CG Society. “Per a mi la tecnologia és imprescindible, tant per crear com per difondre la meva feina”, diu aquest artista, que treballa amb el cursor de l'ordinador com si es tractés d'un pinzell i crea textures molt semblants als olis.

A través de la xarxa també li va arribar el seu primer projecte important en l'àmbit internacional, encarregat per un empresari americà: el joc de cartes d'estratègia TAG (Terrorist attack game), il·lustrat i dissenyat per Rafater, amb imatges de soldats nord-americans i talibans, en plena guerra de l'Afganistan. Per complementar el joc de cartes, li va encarregar també un CD (A fist in the sand) amb música composta, tocada, cantada i gravada per ell mateix, al seu estudi casolà, però amb un so molt potent i professional, que beu sobretot del metal, però també de sonoritats orientals properes a la temàtica del joc. Rafater també es va encarregar del disseny gràfic d'un altre joc de cartes, Codex.

Debut amb Norma

Actualment, Rafater està treballant en diferents projectes, com ara les il·lustracions d'una novel·la gràfica sobre vampirs, Nightmare dark gods, amb guió de la mallorquina Cristina Puig, que l'editorial Norma té previst publicar al desembre. En aquest projecte, Rafater també combina dibuix tradicional amb digital, però amb un estil més realista que a Eros, que l'ha portat a treballar amb models com ara la seva xicota o un culturista del barri gironí de Santa Eugènia. Recentment, Rafater també ha fet una prova per a l'editorial nord-americana Marvel. A més, Rafater imparteix cursos d'art digital a l'escola Paco Morgado de Salt i a la tardor començarà a donar classes a la Casa de Cultura Les Bernardes de Salt. De moment, no li falta feina.

LA FRASE

Per a mi l'ordinador és una eina més que em facilita les coses, i no m'importa que els puristes no ho considerin art
Rafater
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.