cultura

música

El rei del xiulet, Curro Savoy, actua a Llançà

La Casa de Cultura acull demà un concert homenatge del famós cantant i xiulador

Va ser el pioner de la guitarra elèctrica a l'Estat els seixanta, però deu la popularitat internacional a les seves famoses interpretacions xiulades a les bandes sonores d'Ennio Morricone dels westerns de Sergio Leone. Curro Savoy –conegut també amb el nom de Kurt Savoy als seus inicis artístics– és considerat el rei del xiulet, però també és un cantant i guitarrista extraordinari, que ha gravat més de 40 àlbums, la majoria amb cançons compostes per ell mateix, que abracen des del rock clàssic al jazz, passant pel flamenc. Demà, 13 d'agost, la Casa de Cultura de Llançà presenta un concert homenatge (20.00 h), en què aquest trobador i poeta demostrarà que encara té corda per estona com a posseïdor d'un instrument natural capaç de fer vibrar amb el seu ventall de registres increïbles –pot arribar a fer fins a sis canvis de tons–. Al recital el secundarà el grup Spritdivi.

Savoy viu a cavall entre París i la Catalunya del Nord, i actualment viu un cert nou boom a l'Estat espanyol, on està començant una nova etapa. Canta, xiula, i canta xiulant gràcies a les seves prodigioses facultats.

Tot un fenomen de masses.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.