cultura

El llibre

El món universal d'Andratx

XAVIER CORTADELLAS recomana l'obra amb la qual Baltasar Porcel va guanyar el premi Josep Pla 1969, perquè el va portar a altres autors i llibres

No hi ha el millor escriptor de tots, sinó escriptors que obren el camí a molts altres autors i a molts altres llibres. Per mi això és el que va significar Difunts sota els ametllers en flor, de Baltasar Porcel, a començaments dels setanta del segle passat. Em va acabar portant a Proust, a Faulkner, als modernistes catalans i a Rodoreda, a Cormac McCarty i a tants altres. No fa gaire, a Jörg Fauser i a Mordecai Richler. Porcel em va ensenyar que en el món d'Andratx hi ha tot el món. I jo no sabia que ell també començava a fer amb seguretat el seu camí literari, gràcies als ametllers sempre en flor d'aquest llibre.

DIFUNTS SOTA ELS AMETLLERS EN FLOR
Baltasar Porcel
EDITORIAL:
Edicions Destino (1970)
PÀGINES:
213.
PREU:
9 euros.
Xavier Cortadellas (la Bisbal d'Empordà, 1956) és escriptor, periodista, editor i professor d'institut. Director de la Revista de Girona, el seu últim llibre és la novel·la La terra blanca.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.