cultura

art

“Ja ens agradaria que hi hagués més galeries a Girona”

La galeria El Claustre presenta el llibre i l'exposició del seu 30 aniversari, amb els artistes que hi han exposat l'últim lustre

La galeria d'art El Claustre de Girona celebra avui diverses coses: algunes més personals, com els aniversaris de Miquel i Marià Mascort, pare i fill, fundador –tot i que insisteix que tot el mèrit el té la seva dona, Nuri Yglesias– i actual director de la galeria del carrer Nou. No per celebrar, però sí per recordar, avui també farà un any que va morir Arquer Buigas, el primer artista que va exposar a El Claustre, en una primera mostra inaugurada el 26 de maig del 1983. Per tant, la galeria de la família Mascort ha celebrat aquest any el seu trentè aniversari i, com cada cinc anys, deixa testimoni del seu últim lustre d'activitat artística en un llibre, El Claustre XXX anys, que es presenta aquesta nit en un sopar a l'hotel Ultònia de Girona, amb 214 comensals.

El llibre i l'exposició corresponent, que es pot visitar a El Claustre fins al 28 de setembre, inclou obres dels 64 artistes que han exposat a la galeria en els últims cinc anys, més un record als quatre pintors de la gran família artística de la galeria que han mort en aquest període: Arquer Buigas, Andreu Martró, Josep Sala i el bosnià Mersad Berber.

Aquest és el 18è llibre que publica El Claustre, que també té la sèrie Girona de Catalunya pinta... dedicada a diverses ciutats i regions –la propera, la Toscana, a final del 2014–, com sempre amb tiratges amplis, de 2.500 exemplars en aquest cas, que no es posen a la venda, sinó que es reparteixen entre els seus clients i amics. El Fons d'Art d'El Claustre té actualment més de 2.000 socis.

El llibre del 30è aniversari inclou pròlegs del president de la Generalitat, Artur Mas; el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; els alcaldes de Girona i Figueres –on l'octubre del 2014 farà 15 anys que té galeria El Claustre–, el conseller Santi Vila i altres personalitats.

El Claustre arriba als 30 anys amb el mèrit afegit de ser l'única galeria d'art privada i estable de Girona. “Ja ens agradaria que hi hagués més galeries, perquè això voldria dir que el món de l'art seria encara més viu i dinàmic”, diu Marià Mascort. La galeria té contacte regular i sovint una relació gairebé familiar amb uns 130 artistes. La renovació sempre hi és: alguns desapareixen, és “llei de vida”, però “una fornada de joves artistes molt interessants” garanteixen el relleu. Mascort parla, per exemple de Díaz Alamà (1986), que exposarà al novembre a la galeria de Figueres, on el 20 de setembre obrirà la temporada Anoro. A Girona, Josep Baqués protagonitzarà la primera mostra individual, a l'octubre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a