cultura

teatre

Joanmiquel plasma la ràbia d'un jove, a ‘Vidres als ulls'

El dramaturg gironí estrena demà a La Planeta el debut de la seva companyia, protagonitzat per Andreu Casadellà

El dramaturg gironí Ferran Joanmiquel torna a la sala La Planeta de Girona per estrenar-hi demà el seu nou muntatge com autor i director, Vidres als ulls, amb el qual acaba de guanyar el VI Premi de Teatre Lluís Solà i Sala, de Calldetenes. Protagonitzada per l'actor anglesenc Andreu Casadellà, Vidres als ulls és un monòleg –només hi ha una petita intervenció de Jordi Subirà– que narra la història de l'Èric, un jove amb problemes familiars que viu en un centre residencial d'acció educativa (CRAE), i que està a punt de fer el salt a un pis tutelat, ja que li queden pocs dies per fer els 18 anys. Tot es complica quan agredeix un company del centre i, espantat i confús, decideix fugir.

Vidres als ulls és el primer muntatge de Cos a Cos, la companyia creada per Joanmiquel per fer teatre de temàtica social. Per escriure aquesta obra i poder posar-se “en la pell d'aquest jove ple de ràbia”, l'autor ha portat a terme tot un procés de documentació: va poder conèixer per dins el CRAE Sobrequés, de Girona, i va entrevistar psicòlegs i educadors. L'obra es representarà a La Planeta demà i dissabte (22 h), i diumenge a les 18 h, en una sessió a la qual han estat convidats joves que viuen en CRAE i els seus educadors, des de la secció d'Acció Social de la Diputació, i on després tindrà lloc una xerrada informal amb Jorge Barudy i Maryorie Dantagnan.

“Interpretar l'Èric és una experiència molt intensa”, diu Andreu Casadellà, que va iniciar la seva formació a El Galliner i ara estudia a l'escola de circ Carampa de Madrid.

Festival de Jazz: avui, Dan Ben Lior

El 13è Festival de Jazz de Girona ha programat avui a La Planeta (sala del cafè teatre, 22 h, 10 euros) un concert del guitarrista israelià Dan Ben Lior (1980), membre de la banda de Diego El Cigala. Dan Ben Lior va arribar a l'Estat espanyol el 2005 i viu a Granada. Ha tocat amb molts músics de jazz i flamenc com ara Enrique Morente, Chano Domínguez, Jorge Pardo, Jerry González, etc. Ara està gravant el seu primer disc, Spectrum of emotion, amb el seu quartet, però avui actuarà tot sol a Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.