cultura

equipaments

Lloret i Blanes creen el Teatre Costa Brava Sud

Els equipaments de les dues ciutats s'uneixen en una proposta comuna

És l'alternativa a la crisi i la pujada de l'IVA, fortament criticada pels dos alcaldes

Un teatre amb dues sales. Aquesta és la filosofia del nou Teatre Costa Brava Sud, un equipament que tindrà dues sales: el teatre de Lloret de Mar i el de Blanes. Es tracta de la unió de les dues programacions en una única proposta cultural. Cada municipi gestionarà la programació del seu teatre i assumirà la despesa tècnica, que serà d'un equip comú. La publicitat i difusió de la programació serà compartida. Una manera pionera de fer front al context econòmic i als danys de la pujada de l'IVA cultural.

“Ens hem de reinventar perquè la cultura sigui accessible a tothom”, va assegurar Romà Codina, alcalde de Lloret de Mar. El seu homòleg de Blanes, Josep Marigó, hi va afegir: “Serà tan potent en oferta i mitjans com el que es pugui fer a Girona capital.” Codina i Marigó van signar ahir el conveni de col·laboració de creació del Teatre Costa Brava Sud. Els alcaldes de les dues ciutats van criticar durament la pujada de l'IVA. Un increment “exagerat”, segons Codina, i “una bestiesa”, segons Marigó.

La programació, que serà consensuada, serà assumida directament pels tècnics dels dos ajuntaments. Els dies de funció s'allargarà l'horari dels busos fins que acabi l'espectacle. També oferiran preus de 3 euros per a aturats i descomptes del 10% als usuaris de la biblioteca.

Trenta espectacles en tres mesos

La primera programació del Teatre Costa Brava Sud ofereix una trentena d'espectacles entre els mesos d'octubre i desembre repartits entre Blanes i Lloret de Mar. L'inici serà divendres vinent amb l'obra Impro-show, a Lloret de Mar. En aquest trimestre també es podran veure, entre altres, les obres El sexe dels àngels (Blanes), 9 maletes (Blanes),Stockman (Lloret), Estúpids (Lloret) i El rei borni (Lloret). També s'oferirà un concert de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà (Lloret).

A Blanes es farà la representació d'El policía de las ratas, de Roberto Bolaño, que va viure una llarga temporada a la ciutat. Aquesta obra, dirigida per Àlex Rigola i estrenada a la Biennal de Venècia, servirà per homenatjar l'escriptor xilè en el desè aniversari de la seva mort.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.