cultura

lletres

Laura Borràs avança que el 2014 serà l'any Joan Vinyoli

La directora de la Institució de les Lletres Catalanes ho va explicar en la presentació de la Càtedra Joan Vinyoli, ahir a la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners

El 2014 serà l'any Joan Vinyoli, segons va avançar ahir la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, en la presentació de la Càtedra Joan Vinyoli, a la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners.

La presentació la va presidir l'alcalde de Santa Coloma de Farners, Antoni Solà, el vicerector de la Universitat de Girona (UdG), Joaquim Maria Puigvert, i la directora de la Càtedra, Mita Casacuberta. Durant l'acte, que va omplir la Casa de la Paraula, Núria Candela va llegir poemes de Vinyoli i hi van assistir, entre d'altres, el poeta Enric Casasses i un dels fills de l'escriptor, Albert Vinyoli.

Laura Borràs va avançar que la Generalitat declararà el 2014 Any Vinyoli coincidint amb el centenari del seu naixement. Mita Casacuberta també va avançar que el primer dissabte de novembre es posarà en marxa el Novembre del Vent d'Aram, que serà la transició d'Any Espriu i l'Any Vinyoli, i es crearan activitats al voltant del títol Vent d'Aram, com ara conferències i dues representacions teatrals i musicals.

Classificant documents

L'alcalde va destacar la importància de la Càtedra en la divulgació de l'obra de Vinyoli i de la poesia contemporània en general, totes dues molt importants per a Santa Coloma i per a la Casa de la Paraula. Mita Casacuberta va fer arribar a l'alcalde el projecte de disseny de l'espai Vinyoli, en què ja hi ha alguns mobles del poeta. Pel que fa a la documentació, s'està treballant en la classificació de tot el llegat, i Cascuberta va dir que confia que al llarg del 2014 es pugui posar en marxa la Càtedra. En el fons que la família del poeta va cedir a l'Ajuntament, hi ha aproximadament 5.000 documents, a més de 2.000 llibres i una part del mobiliari i els objectes personals de Vinyoli.

LA XIFRA

5.000
documents
són els que consten, aproximadament, al fons que la família Vinyoli va cedir a l'Ajuntament.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.