cultura

Vinyetes Costa Brava

La segona edició del Premi Internacional Costa Brava de Còmic, que es presenta en el marc del festival de Torroella de Montgrí, està dotat amb 20.000 euros

La idea del guardó és promoure la marca cultural del territori i el còmic d'autor

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí-l'Estartit i l'empresa Panini, especialitzada en cromos i còmic, han lligat complicitats per potenciar el Premi Internacional de Còmic Costa Brava per vincular sinergies que permetin, d'una banda, promoure el vessant cultural de la marca Costa Brava; i, per altra, donar un nou impuls al Festival de Còmic de Torroella de Montgrí i promoure la historieta.“Difondre i estimular els autors de còmic”, tal com ahir va dir en la presentació del premi el president del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos.

Per aconseguir aquestes fites tenen un bon reclam: 20.000 euros a l'obra guanyadora, una xifra gens habitual en el camp de l'edició, i molt menys freqüent en el món de les vinyetes. En el mateix acte, apadrinat pels dibuixants Cels Piñol, autor de Fanhunter”; Xavier Carrasco, amb historietes com Autopsia urbana, i Nacho Fernández, autor de Dragon Fall, Jordi Cordón, alcalde de Torroella de Montgrí-l'Estartit, va incidir en la importància d'aquest premi, que es convoca cada dos anys, per consolidar al Festival de Còmic de Torroella. La trobada, que en la seva vuitena edició se celebrarà del 20 al 22 de juny del 2014, té la vocació de dirigir-se a un públic familiar a la manera del festival d'Angulema, a França, en què tota la població hi participa amb la decoració d'establiments i l'organització d'activitats relacionades amb el món del còmic escampades per tota la ciutat.

Per la seva banda, el director general de Panini, Lluís Torrent, va dir: “La importància del premi no només rau en la quantia econòmica, sinó en la difusió que tindrà l'obra.” La historieta guanyadora serà publicada en català. castellà, italià, francès, alemany i anglès. Panini, amb seu central a Itàlia, domina una bona part del pastís editorial del còmic que es publica a l'Estat espanyol, amb la llicència dels superherois de la Marvel, i amb aquest premi pretenen promoure el còmic d'autor.

La temàtica de les historietes és lliure. En cas que empatessin les dues obres finalistes, el jurat faria prevaler com a mèrit el fet que la història es contextualitzés a la Costa Brava. Les historietes que es presentin han de tenir 64 pàgines i s'han de presentar acabades i retolades en català, castellà alemany, francès, italià o anglès.

Els originals es podran lliurar del dia 1 de febrer al 15 d'abril del 2014, i el nom del guanyador es farà saber el dia 8 de maig.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.