cultura

L'escriptora Alice Munro, premi Nobel de Literatura

L'autora canadenca, de 82 anys, és una mestra del relat curt

L'escriptora canadenca Alice Munro (Wingham, Ontario, 1931), una mestra del relat curt, ha estat guardonada amb el Nobel de Literatura, segons ha anunciat l'Acadèmia aquest dijous.

Segons han destacat els acadèmics, Munro és aclamada pel seu “harmoniós estil de relatar que es caracteritza per la seva claredat i realisme psicològic”.

Munro, que va començar els estudis universitaris de periodisme i anglès però els va abandonar en contraure el seu primer matrimoni, va escriure les seves primeres històries en l'adolescència, encara que va publicar la seva primera obra el 1968, una col·lecció de relats titulada Dance of the Happy Shades.

Les seves obres acostumen a tenir com a escenari petites ciutats on la lluita per unes condicions de vida acceptables provoca en ocasions conflictes morals.

El Nobel de Literatura està dotat amb 922.000 euros i el seu anterior guanyador, el 2012, va ser el xinès Mo Yan.

El seu últim llibre publicat és Estimada vida, es pot llegir en català. De fet, la seva primera obra traduïda al català va ser Massa felicitat, l'any 2011.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.