cultura

teatre

Montserrat Carulla és la ‘Iaia!!!', dirigida pel seu fill

L'actriu es posa a la pell d'una àvia que boicoteja la relació sentimental del nét, en l'obra que dirigeix Roger Peña

La comèdia, que ha desbordat previsions, s'estrena a Temporada Alta

Nepotisme? Hi ha una llarga tradició teatral (i, no cal dir-ho, circense) de clans familiars actuant plegats a l'escenari. Si fa disset anys Montserrat Carulla va actuar al costat de la seva filla a la recordada La reina de la bellesa, ara una autodeclarada “insensatesa” que proclama la veterana actriu ha permès que tres generacions de la nissaga Peña-Carulla regalin als espectadors l'homenatge més sincer a la matriarca.

I això que fa temps que Carulla pensa plegar. Però el paper d'una iaia perepunyetes i alhora entranyable era, segons ella, “irrebutjable”, i més “si aquest l'ha escrit el teu fill pensant en tu”, admet. Roger Peña, reconegut traductor d'obres com ara Sweeney Todd i Follies, i director teatral que ha sobresortit amb obres com Amb pedres a les butxaques i Poder absoluto, torna doncs amb aquest Iaia!!!, una proposta completament diferent, en format comèdia puntejada per tocs d'humor negre i, en ocasions, vorejant la cruesa. “Només així un es pot acostar als temes de l'actualitat”, remarca Peña.

L'obra narra a grans trets la història d'una àvia molt humana marcada per un tràgic succés del passat que l'únic vincle que té en aquesta vida és el seu nét. Precisament, la relació amb ell es complica el dia que aquest convida una noia i el desaforat sentit protector de l'àvia es desferma.

Com que tot queda a casa, o més ben dit, entre família, el paper del nét l'interpreta qui millor si no el nét de Montserrat Carulla, Aleix Peña, fill del director. D'altra banda, l'actriu Vicky (no Peña) Luengo completa el trio protagonista encarnant la noia causant de la discòrdia.

Gira per tot Catalunya

De les quatre funcions programades al Teatre de Salt, només queden entrades per a la de dissabte a les 6 de la tarda. Aquest èxit només ha fet que començar i, tal com va avançar Roger Peña, Iaia!!! es convertirà en un dels espectacles teatrals més vistos perquè tenen la intenció d'arribar a qualsevol poble que els ho demani. “Voldríem que tot Catalunya la veiés!”, va sentenciar. Aleshores és quan Montserrat Carulla va afirmar que és “una insensata”.

4
funcions auguren l'èxit d'aquesta obra, de la qual només queden entrades per dissabte a les 18 h
83
anys és l'edat que té Montserrat Carulla, que admet que aquest segurament serà el seu últim gran paper

‘Anònim venecià', diumenge

Sílvia Escuder i Santi Ricart es trobaran a dalt de l'escenari de la sala La Planeta aquest diumenge per encarnar una parella que es retroba després de llargs anys de separació a Venècia. Anònim Venecià, dirigit per Lluís Baulida i que compta amb la col·laboració en directe dels alumnes del Conservatori de Música de Girona, és una revisió teatral del film italià que converteix la ciutat de l'amor en la ciutat de l'engany i de les màscares, una ciutat que s'enfonsa i que viu del seu passat esplendorós. L'obra explica el retrobament d'una parella uns anys més tard de la seva separació. Ell ha convocat la trobada i ella desconfia dels motius. Allà on hi havia amor, hi ha rancor, on hi havia alegria, hi ha desconfiança.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.