cultura

Carme Solé Vendrell guanya el Premi Nacional d'Il·lustració del Ministeri de Cultura

El jurat considera que és una artista “referent al món de la il·lustració del llibre infantil i altres gèneres”

És la segona vegada que se la distingeix amb aquest guardó

Carme Solé Vendrell (Barcelona, 1944) ha estat guardonada aquest divendres amb el Premi Nacional d'Il·lustració 2013, concedit pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, per “ser una artista referent al món de la il·lustració del llibre infantil i altres gèneres”, segons ha valorat el jurat. Aquesta és la segona vegada que la il·lustradora ha estat distingida amb aquest guardó, dotat amb 20.000 euros, després d'haver-ho rebut el 1979, per l'obra El niño que quería volar, Peluso y la cometa i Pedro y su sable. La il·lustradora ha donat aquest any part del seu fons a la Biblioteca de Catalunya.

Solé va estudiar pintura en l'Escola d'Arts i Oficis Massana de Barcelona i va il·lustrar el seu primer llibre el 1968. Des d'aleshores, l'autora ha il·lustrat més de 700 títols entre àlbums i llibres de text.

Des de la dècada dels 80 va començar a treballar amb diverses editorials estrangeres, publicant a diversos països com Regne Unit, França, Itàlia, Alemanya, Estats Units, Canadà, Noruega, Holanda, Dinamarca, Brasil, Taiwan, Japó, entre d'altres. També ha realitzat sèries de dibuixos animats, com Víctor & María, per a la companyia anglesa King Rotllo Films.

A més del seu treball com a il·lustradora i escriptora, Solé ha realitzat treballs d'animació, escenografia, dramatúrgia i direcció de teatre.

El 1981 se li va concedir el Premi Lazarillo per les imatges de Raspall. Altres premis destacables al llarg de la seva carrera han estat Janusz Korczak (1979), Catalonia (1984), Critici in Erba (1992), Octogone la Fonte (1992) i Creu de Sant Jordi (2006).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.