cultura

art

Es complica la compra del fons Santos Torroella

La mort de la vídua del crític d'art obliga a negociar amb els seus hereus

La mort diumenge de la vídua de Rafel Santos Torroella, Maite Bermejo, complica la compra de la col·lecció d'art que fa mesos negocia l'Ajuntament de Girona. L'alcalde, Carles Puigdemont, que va anar personalment ahir al Tanatori de les Corts, a Barcelona, per donar el condol a la família, va voler agrair “l'interès que sempre va demostrar tenir Maite Bermejo per la ciutat de Girona, amb la qual el seu marit se sentia molt vinculat, i l'amabilitat amb què sempre ens ha tractat”. Alhora, l'alcalde ha reconegut que amb el traspàs de Bermejo es complica l'adquisició de la col·lecció. Malgrat les diverses negociacions, Puigdemont només tenia un acord verbal amb la vídua del crític d'art per comprar la col·lecció, valorada en 3,9 milions d'euros.

Des de l'oposició, sempre s'ha qüestionat la gran despesa que suposa aquesta compra, i més en temps de crisi, i en l'últim ple, a instàncies del PSC i el PPC, es va aprovar una moció per crear una comissió informativa especial per debatre públicament els pros i els contres d'aquesta adquisició.

Ara bé, tot aquest procés de debat es veu alterat per la mort de Bermejo. L'alcalde ha explicat que primer caldrà parlar amb els advocats de la família i amb els hereus (la parella no tenia descendència però sí tres nebots) per tal de tornar a exposar-los l'interès de Girona per comprar la col·lecció. “Desconeixem qui és el dipositari de l'herència ni les condicions d'aquesta, i tot requerirà una mica més de temps”, ha explicat. Puigdemont ha recordat que va alertar del delicat estat de salut de Maite Bermejo a la resta dels grups i ha justificat que, per això, van voler accelerar el procés per comprar les obres d'art.

L'alcalde es reunirà pròximament amb la resta de grups per analitzar quina evolució i quin calendari haurà de seguir la comissió informativa i les gestions per comprar la col·lecció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.