cultura

Luis Goytisolo, Premio Nacional de las Letras

L'escriptor i acadèmic Luis Goytisolo va obtenir ahir el Premio Nacional de las Letras 2013, que concedeix el Ministeri de Cultura, Educació i Esport en reconeixement a tota l'obra literària d'un autor espanyol. El jurat va valorar “l'obra narrativa de Luis Goytisolo, sempre compromesa amb la recerca de nous territoris literaris”. “La seva magna tetralogia titulada Antagonía, reconeguda internacionalment, suposa una fita en la història recent de la novel·la espanyola en unir història, narració i reflexió literària.”

L'escriptor va dir ahir en roda de premsa a la Real Academia Española que no li agrada que l'anomenin “escriptor català”, sinó més aviat “barceloní”: “Vaig néixer a Barcelona, però no he escrit mai ni una ratlla en català, a banda que parlo malament aquesta llengua.” També va afegir que “l'ofici de narrador no entén de fronteres i és al marge de les nacionalitats”.

Luis Goytisolo (Barcelona, 1935) és el fill menor d'una família d'escriptors –germà de José Agustín (1928-1999) i de Juan Goytisolo (1931)–, i el seu camí literari es va iniciar de molt petit, quan va obtenir el seu primer premi literari, el Sésamo de contes. Escriptor prolífic, va ser un dels membres més actius del Cercle de Barcelona, nucli bàsic i germen de la Generació del Cinquanta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia