cultura

publicacions

‘Cultureta' proposa activitats ideals per a la família

Cada dimecres es publica al web i mitjançant un butlletí en línia una selecció personalitzada d'aquestes propostes

Quants pares i mares no perden el temps preguntant, buscant o garbellant per la xarxa quina activitat familiar d'àmbit cultural poden realitzar el cap de setmana plegats amb els seus nens i nenes. Aquesta feina, sovint ingent, des de fa un temps la facilita Cultureta, un mitjà de comunicació en línia dedicat a recomanar setmanalment les activitats culturals i familiars de les comarques gironines.

Mitjançant el web i amb les xarxes socials com a principals aliades per arribar a un ampli ventall de gent, Cultureta publica cada dimecres un butlletí gratuït on s'aplega una selecció acurada amb propostes de tota mena relacionades amb el teatre, la música, la dansa, el cinema, els museus i la natura, entre d'altres, especialment pensades per gaudir en família.

Impulsat per Cristina Jutge i Marta Cairó, Cultureta va néixer amb la voluntat de pal·liar una necessitat personal –trobar aquesta informació atomitzada i disseminada per multitud de webs– i, de pas, contribuir a fomentar el gaudi per la cultura als més petits. “Ells són el futur i qui sap si ajudarem a formar els espectadors i usuaris de la cultura del demà”, es pregunten aquestes dues emprenedores altempordaneses amb llarga experiència en els sectors cultural i social.

Totes dues destaquen que el web, destinat eminentment al públic familiar, també està pensat per potenciar un pont entre usuaris i programadors culturals, cada cop més avesats a oferir aquesta mena d'activitats.

El primer butlletí es va confeccionar el febrer del 2015 i es va repartir a una cinquantena de familiars i amics. La rebuda va ser un èxit i el creixement viral va sorprendre –positivament, és clar– fins i tot les seves autores. Dels 50 usuaris d'aquell butlletí pilot s'ha passat a les 4.000 persones que han rebut la darrera publicació.

Nou web, pel 2014

Amb la voluntat de continuar expandint-se i professionalitzar del tot aquest projecte que pot atraure possibles empresaris, han anunciat que aviat tindran una web renovada, encara més atractiva i àgil del que és i amb la possibilitat que els usuaris registrats puguin interactuar. A principi del 2014 estarà llesta.

LA XIFRA

10.000
persones visiten mensualment el web de ‘Cultureta'. Amb el dimecres, que es publica, com a pic de visites.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia