cultura

Elena Poniatowska guanya el Cervantes

L'escriptora mexicana Elena Poniatowska Amor (París, 1932) va rebre ahir el premi Cervantes, el més important de les lletres hispanes, por la seva “brillant” trajectòria literària i una dedicació “exemplar” al periodisme sempre des d'un “ferm compromís amb la història contemporània”.

Poliatowska és autora de més de 40 llibres (assaig, contes i testimonis, traduïts a més de 20 idiomes), entre els quals sobresurt Hasta no verte Jesús mío, La noche de Tlatelolco i La piel del cielo (premi Alfaguara 2001).

El ministre d'Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert, va subratllar la “contribució literària” de la guardonada, així com la seva presència en els mitjans de comunicació i el seu compromís.

“No m'ho esperava gens ni mica i per mi és una gran sorpresa, m'han despertat amb aquesta trucada i ha estat una gran alegria, sens dubte”, va dir ahir a l'agència Efe l'escriptora en una entrevista telefònica des de la seva casa a Ciutat de Mèxic.

El Cervantes està considerat el Nobel espanyol. Va ser creat el 1975 pel Ministeri de Cultura i està dotat amb 125.000 euros. Poliatowska és la quarta dona que el rep després de María Zambrano (1988) i Ana María Matute (2010), i la cubana Dulce María Loynaz (1992).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia