cultura

Mataró uneix tot el món de Gaudí

Setze propietaris d'obres de l'artista signen la defensa i la difusió del llegat

Mataró va ser ahir escenari d'un acte únic i històric: la signatura de la Declaració de Mataró, un document que compromet a tots els representants d'obres d'Antoni Gaudí a preservar el llegat de l'artista universal i a fer-ne difusió de manera conjunta i coordinada. L'acte va servir per presentar en societat la iniciativa Gaudí Mataró 130 que reivindica la Nau Gaudí com el primer edifici que va projectar l'arquitecte modernista i que va marcar l'essència de la seva obra posterior. La commemoració, tal com va recordar en el seu discurs el comissari de l'activitat, el crític i historiador de l'art Daniel Giralt-Miracle, és el punt de partida per encetar l'expedient perquè la nau de Mataró sigui proclamada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

D'altra banda, també es va ratificar la intenció de la Generalitat de posar en marxa el Consell Gaudí, “una xarxa de coordinació i impuls del patrimoni gaudinià”. L'acte va ser presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. També hi va haver la presència i l'audició d'una peça musical del compositor Joan Guinjoan, autor de l'òpera Gaudí (2002) i de la Sintonia Gaudí, que va interpretar al piano, i la intervenció del publicista Lluís Bassat, que ha convertit l'edifici en l'espia expositiu de la seva col·lecció d'art contemporani.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia