cultura

Baricco recala al teatre de nou

L'actor Pep Jové interpreta el trompetista de l'orquestra del transatlàntic Virginian (un vaixell de creuer de luxe que feia travessies per l'Atlàntic durant el primer terç del segle XX) i amic del pianista Danny Boodmann T. D. Lemon Novecento. El muntatge Novecento fa temporada a La Seca fins al 15 de desembre. Aquest és el segon títol inspirat en l'univers marítim d'Alessandro Baricco a la cartellera barcelonina. Aquest estiu Retret Teatre va mostrar la intimitat d'Oceà al Teatre Versus.

Novecento havia nascut al vaixell i va créixer entre la tripulació. De ben petit ja va mostrar qualitats poc comunes per tocar el piano, del qual era capaç d'arrencar notes màgiques i inaudites. Tot i no haver descendit mai a terra, la seva fama era més que notable: Jelly Roll Morton, un dels considerats pares del jazz, va pujar a bord per mantenir-hi un duel de virtuosisme musical.

Baricco ha contemplat versions dels seus universos literaris contínuament. La leggenda del pianista sull'oceano (1998), dirigit per Giuseppe Tornatore, s'inspira també en Novecento.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.