cultura

EQUIPAMENTS

Banyoles busca un altre lloc per a la biblioteca

L'Ajuntament pretén situar l'equipament, que ara és en un primer pis de la Vila Olímpica, en un espai més cèntric

L'equip de govern de Banyoles s'està plantejant el trasllat a mitjan termini de la biblioteca comarcal. L'equipament actual, estrenat per la festa major de Sant Martirià del 1996 i que va substituir la sala de lectura de La Caixa de la plaça Major, està situat en un primer pis d'un bloc de la Vila Olímpica. Tot i que l'espai té un nombre d'usuaris alt i està quedant petita (s'ha arribat a una mitjana de més de 250 persones diàries), el fet que no estigui al centre i a peu de carrer li resta potencial. Almenys això és el que en pensa l'Ajuntament, en què ja han començat a treballar per traslladar-la a una zona més cèntrica a mitjan termini.

Al carrer Verdaguer?

A l'equip de govern (CiU) recalquen que el trasllat no serà immediat. No obstant això, ja hi ha hagut contactes amb la Diputació i la Generalitat per finançar l'operació i amb la Central de Biblioteques de Girona per establir les qüestions tècniques d'un possible canvi d'emplaçament. La primera opció per a la nova seu és l'edifici del carrer Jacint Verdaguer que la fundació Magdalena Aulina ha donat recentment a la ciutat. Precisament, una de les condicions que aquesta institució ha posat ha estat que l'immoble (de 1.300 metres quadrats) es destini a usos socials o educatius, circumstància que encaixa amb les intencions del consistori. D'altra banda, que l'immoble estigui situat entre el passeig de la Indústria i la plaça de les Rodes, és a dir, en un lloc cèntric, és un altre argument a favor seu. “És només una idea inicial, tot està molt verd”, recalca el regidor de cultura, Jordi Bosch Batlle, en opinió del qual la tria de la seu nova de la biblioteca és una qüestió prou transcendent per a la ciutat perquè s'estudiï sense presses.

Fins a vuit anys, cal acompanyar la mainada

En l'últim ple municipal es va aprovar de manera inicial el nou reglament de la biblioteca banyolina. Entre altres aspectes que es modifiquen, hi figura el de l'edat mínima per accedir en solitari a les instal·lacions, que s'augmenta de set a vuit anys. El regidor Jordi Bosch Batlle va explicar al consistori que la nova normativa s'ha consensuat amb el personal que treballa a la biblioteca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.