Territori

agenda. d'autor / C.F

El Museu de Valls exposa art religiós de tots els temps
El Museu de Valls presenta fins al 5 de gener una exposició que, sota el títol Sacrum. Art Sagrat, reuneix un conjunt de peces d'art religiós provinents, en la seva major part, d'emplaçaments i col·leccions de la comarca de l'Alt Camp. La mostra està estructurada en tres àmbits, que fan referència a la iconografia del Crist, de la Mare de Déu i als objectes litúrgics. A través d'aquestes peces es vol “fer evident l'evolució en la manera de representar aquestes dues figures centrals de la fe cristiana, al llarg dels segles”, segons els organitzadors. S'hi poden veure imatges de l'època romànica, gòtica, del renaixement, del barroc i fins a l'actualitat. L'exposició també mostra l'important conjunt d'argenteria que es conserva a la parròquia de Sant Joan Baptista de Valls, entre el qual destaquen els reliquiaris de santa Úrsula i de sant Joan, a més de la Vera Creu, entre altres objectes sacres. Només dues peces provenen de fora de l'Alt Camp: el Crist crucificat de l'artista Jordi Díez i una representació de la Mare de Déu, que és obra de l'artista italià Matteo Ferroni.
Sacrum. Art Sagrat
Museu de Valls, fins al 5 de gener
Reliquiaris: Entre la col·lecció d'argenteria que s'exposa destaquen els reliquiaris de santa Úrsula i de sant Joan, a més de la Vera Creu.
Primer disc del grup de rock català Fora de Lloc
Es va refundar el 2009, després que l'abandonament d'alguns membres obliguessin a dissoldre el grup inicial. Però ara, després de consolidar la banda i de trepitjar molts escenaris, els Fora de Lloc, un grup de rock català nascut a la Conca de Barberà, editen el seu primer CD, de títol homònim. Els germans Sergi i Gerard Pulido lideren la banda, juntament amb Ferran Franch, Ricard Cendra i Oriol Solé. Tots els temes del disc són propis, la majoria amb composició i lletra de Sergi Pulido.
Quarta exposició sobre Joan Casals a Reus
Dos anys després de la seva mort, la ciutat de Reus ha volgut homenatjar enguany l'artista Joan Casals (Tarragona, 1945 - Reus, 2011) amb cinc exposicions en diferents espais de la ciutat. La Fundació Privada Reddis presenta ara la quarta, que se centra en la seva trajectòria com a educador. Comissariada per Albert Macaya, estarà oberta fins al 20 de desembre.
Ni un pam de net
Albert Ventura
Relats breus: L'escriptor i crític literari Albert Ventura (Tarragona, 1985) recull catorze relats breus en el volum Ni un pam de net (Cossetània Edicions). Són narracions plenes de misteri, que plantegen “situacions estranyes i llunyanes en el temps”. Al final del llibre hi inclou tres narracions japoneses que no s'aparten de la línia fantàstica de la resta dels relats.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.