Marató de música en valencià a Benifairó de la Valldigna

El Col·lectiu Ovidi Montllor organitza un concert per al 29 d'agost de 14 hores de durada

El Col·lectiu Ovidi Montllor, que agrupa músics que canten en valencià, ha organitzat per al pròxim dissabte 29 d'agost un concert a Benifairó de la Valldigna per presentar la Guia dels Músics i Cantants en Valencià. Les actuacions començaran a partir de les 19 hores al Camp de Futbol Municipal.

L'esdeveniment, que compta amb la col·laboració del consistori, s'estructurà com una marató amb 14 hores ininterrompudes de música i l'actuació de més de vint grups i solistes: Clara Andrés, Elíes, Eva Dénia, Miquel Gil, Òscar Briz, Pau Alabajos, Pep Gimeno Botifarra, Rafa Xambó, Remigi Palmero, Urbàlia Rurana, Verdcel, 121 dB, Bakanal, Neuròtics, Orxata Sound System, Rapsodes i SI+NO.

Segons apunten des del Col·lectiu, la primera guia es va editar al 2005 i ara, quatre anys després, ha quedat «totalment desfasada per l'augment exponencial de grups que canten en valencià»: de 80 formacions se n'ha passat a 160.

L'Ovidi Montllor justifica la iniciativa en la necessitat de finançar les seues activitats. «Cal aquesta proposta davant l'inexistent suport del nostre govern i la continua discriminació que pateix la música en valencià per part de l'administració pública, qui a pesar del creixement tant de qualitat com de quantitat de les propostes musicals interpretades en valencià, ens menysprea i col·labora en crear un panorama musical cada cop més comercial i superflu», s'assenyala en un comunitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.