Llibres

CIÈNCIA

David Bueno i Torrens

Estimar i identificar els arbres

El món de les guies naturalistes és, permeteu-me la redundància, tot un món. N'hi ha de tota mena, escrites i il·lustrades pensant en els públics més diversos, des dels afeccionats que gaudeixen de manera senzilla i planera de la natura fins als especialistes més exigents, que demanen tota mena de dades tècniques. Poques, però, inclouen un text de contratapa com el següent: “Els arbres són la fusta de la casa, la llenya que ens escalfa i el bressol del nen petit. L'home va néixer a recer dels arbres, i encara avui dia els plantem a les ciutats i ens hi acostem atrets per una admiració que no hem escollit [...] Conèixer els arbres és conèixer els nostres veïns més antics.” Tota una declaració d'intencions de Jaume Sañé per presentar la seva nova guia naturalista, 100 arbres fàcilment identificables, dedicada als habitants llenyosos més comuns del nostre país. Sañé és naturalista, fotògraf, operador de càmera i director, realitzador i guionista de documentals.

Dins el món de les guies, aquesta és, clarament, per als afeccionats que gaudeixen plàcidament de la natura, però que volen fer un pas més i es volen iniciar en la identificació d'aquests veïns tan entranyables, que defineixen el paisatge d'un territori eminentment forestal com és el nostre. Impresa en un format molt manejable, inclou textos breus però molt informatius, redactats amb el cap i el cor, de les 100 espècies que ressenya, els quals van acompanyants d'unes magnífiques i didàctiques il·lustracions de l'arbre sencer i de les seves fulles i fruits, fetes pel dibuixant Calros Silvar. Un llibre que es pot dur fàcilment a la mà o a la butxaca mentre hom oxigena els seus pulmons, que ens permetrà identificar amb facilitat, i ens ajudarà a estimar, els nostres arbres.

100 arbres fàcilment identificables
Jaume Sañé
Editorial: Cossetània Valls, 2013 Pàgines: 72 Preu: 9,90 euros
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia