cultura

Els Zirkòlika agermanen

Els premis de circ de Catalunya 2013 destaquen Los Galindos i Fet a Mà

Els premis Zirkòlika reconeixen les millors propostes circenses de Catalunya

A còpia de sopars informals, els premis Zirkòlika s'han proposat trencar reserves dels grups de circ clàssic amb els del contemporani. Ahir al vespre, una altra vegada a la vela del circ Raluy(el lloc amb més màgia per muntar activitats relacionades amb el circ), es va celebrar la quarta edició dels Zirkòlika, que destaquen les produccions catalanes de l'any anterior. Los Galindos (millor espectacle de pista); Cru dels Fet a Mà (millor espectacle de sala); Pelat, de Joan Català (millor espectacle de circ de carrer), i l'Escola de Circ Rogelio Rivel (millor iniciativa per a la projecció del circ) van rebre els premis més cobejats d'un premi que impulsa la revista de circ catalana homònima.

També van aconseguir premis, Marcel et ses Drôles de Femmes (millor número de circ), Animal Religion (millor companyia novella), Proyecto Otradnoie (millor música original per Otradnoie.1), Leandre (millor posada en escena per Rien à dire), i Xavier Erra (millor director pel Combinat 47: l'art de volar de l'Ateneu Popular de Nou Barris). El jurat també va voler distingir Joel Martí, de Circo Afilado (accèssit artista novell).

Els premis Zirkòlika de circ són un reconeixement a la tasca artística i guardonen les millors propostes i artistes circenses coproduïts o sorgits de Catalunya. Serveixen per difondre la feina que s'està fent en aquest gènere artístic a Catalunya. Marcel Gros va presentar la gala Nit de circ, que va amenitzar l'entrega de premis. Durant l'espectacle es va veure una selecció de peces premiades l'any passat (com ara, Psirc, Zirkus Frak i Tub d'Assaig 7.70) i alguns dels números de circ que s'han vist durant l'any 2013 a Catalunya realitzats per artistes catalans o que han fet una residència a Catalunya.

Durant la gala d'ahir a la nit també es va fer un emotiu record al pallasso Joan Montanyès, Monti, mort l'abril passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia