cultura

Pere Figueres canta Jordi Pere Cerdà amb “Ocells”

El treball del cantant i compositor encerta, amb la música i la veu, l'especificitat de cada ocell

Col·laboren al treball discogràfic Gerard Meloux i Paola Maureso

Pere Figueres, històric de la cançó a la Catalunya Nord, ha enregistrat vint-i-nou petits poemes del poeta i escriptor Jordi Pere Cerdà (1920-2011), que fou Premi d'Honor de les Lletres Catalanes. Els arranjaments musicals i l'acompanyament musical són de Gerard Meloux, a la guitarra, i Paola Maureso, a la bandúrria i al llaüt.

Els poemes tenen com a nexe els ocells, i el treball del cantant i compositor encerta, amb la música i la veu, l'especificitat de cada ocell que el poeta va pintar amb la seva ploma, com un observador documentalista. El resultat és un esplèndid recull de joies líriques, un concert gairebé simfònic. Pardal i xot, pinsà, garsa, oriol, colom o guatlla... comparteixen sonoritats en el disc Ocells. Es disc es pot considerar una fita històrica dins l'espai de la poesia musicada i cantada en català. Esteve Sabench signa la concepció gràfica de l'àlbum, el llibret del qual no s'ha cregut indispensable carregar-lo d'explicacions biogràfiques i temàtiques. Cal destacar, tanmateix, que en el llibret la poesia de Jordi Pere Cerdà es pot trobar traduïda al francès i, per primera vegada, a l'anglès. Del 30 de desembre fins al 6 de gener Pere Figueres parlarà de la seva creació amb Bringuet Ballester a ràdio Arrels de Perpinyà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia