cultura

‘Assalt' al Palau

Txarango edita en DVD el recital que va oferir l'abril passat al Palau de la Música. Es pot adquirir des d'avui amb El Punt Avui

Pel concert, amb la participació de Tortell Poltrona
i Màrius Serra, es van exhaurir les entrades

26 d'abril del 2013. Txarango i els 40 lladres assalten el Palau de la Música Catalana. El concert, amb entrades exhaurides des de fa tres mesos, segella l'accés del grup ripollès a la divisió d'honor de la música catalana. Quan, des d'aleshores, es faci una llista dels grups en auge de la renovada escena del mestissatge a Barcelona, es farà imprescindible afegir, a més de La Pegatina i La Troba Kung-Fú, una nova banda festiva i amb esperit circense: Txarango.

Feia només un any i escaig que Txarango havia publicat Benvinguts al llarg viatge, un disc descarregat gratuïtament per un centenar de miler de persones amb el qual, feia només un parell de mesos, havia guanyat tres premis Enderrock, inclòs el de millor disc de l'any per votació popular. Al Palau, acompanyats per convidats com ara Cesk Freixas, Màrius Serra, Joan Crosas i Tortell Poltrona, així com per diversos rapsodes i ballarines, Txarango va tancar una gira llarga i intensa després de la qual, en el grup, res tornaria a ser el mateix.

La història de Txarango té els orígens al carrer Còdol del barri Gòtic de Barcelona, on Alguer Miquel (veu), Marcel Lázar (guitarra i veu) i Sergi Carbonell (piano i veu), tres estudiants de Ribes de Freser i Sant Joan de les Abadesses, compartien pis. “Tota la vida havíem fet coses plegats, però fa un any i mig ens vam trobar en un punt d'inflexió: o anàvem a totes per aquest projecte i el convertíem en la prioritat número u de les nostres vides, o deixàvem de marejar la perdiu amb històries diverses”, manifestaven en una entrevista a El Punt Avui l'abril del 2012, quan després d'un disc autoeditat (Welcome to Clownia) acabaven de publicar, mitjançant la discogràfica Discmedi, Benvinguts al llarg viatge. Fidels a la manera d'autogestionar-se de bandes com La Pegatina i conscients plenament del potencial que ofereixen les xarxes socials a bandes com la seva, Txarango –grup apassionat de músiques calentes com el reggae, la cúmbia i la salsa– es van revelar com a nou exemple de com triomfar per mitjà d'internet. L'edició física de Benvinguts al llarg viatge, malgrat tot, acabaria venent 8.000 còpies; Quan tot s'enlaira –una de les seves cançons– formaria part de la ‘banda sonora' de la Via Catalana, i als premis Enderrock, pocs mesos després, va caldre-hi sumar-hi un premi Altaveu i, més recentment, un guardó a la “millor gira internacional” en els premis ARC.

Després de l'edició de Txarango i els 40 lladres al Palau de la Música (un DVD que es podrà adquirir avui, demà i diumenge amb El Punt Avui a un preu de 9,95 euros), Txarango enfilaran la recta final de la gravació d'un nou i esperat treball d'estudi previst per la primavera. “Hem vist ballar els escenaris més grans de casa nostra i hem pogut recórrer tot Europa veient com el grup es feia molt més gran del que mai hauríem imaginat, han estat dos anys increïbles”, resumeixen Txarango.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia