cultura

música

Mariona Aupí debuta en solitari amb el disc ‘Criatura'

“És un disc amb força electrònica però tractada de manera artesanal”, diu la cantant banyolina

El disc, editat des de Mèxic en format digital, ha estat produït per Carlos Ann

La cantant banyolina Mariona Aupí ha publicat el seu primer disc en solitari, Criatura, que el segell mexicà Casete ha editat només en format digital i que es pot trobar a les principals plataformes musicals d'internet, com ara Spotify, Deezer i Itunes. Casete és una companyia de serveis musicals que té entre els seus impulsors Camilo Lara, prestigiós músic i productor de l'Instituto Mexicano del Sonido.

“Aquest és un disc amb força electrònica, però tractada d'una manera gairebé artesanal, com si es tractés d'un laboratori de so”, explica Mariona Aupí. Tot i que Carlos Ann, el seu company a Santa N, ha produït Criatura i li ha donat un cop de mà en la composició de tres o quatre temes, Aupí remarca que l'autoria del disc és inqüestionable: “És un disc totalment meu, des de la idea inicial fins als últims detalls.” La promoció de Criatura el presenta així: “Nou cançons que tracten la temàtica de les diferents dones que poden existir dins d'una mateixa dona.” Per a Aupí, el concepte de criatura, que dóna títol a una de les cançons i al conjunt del disc, té diferents lectures: de la més estranya i inquietant a la més innocent i maternal. El disc inclou també Señora de feroz, Pedralbes, Lanzador de cuchillos, Fiebre, Intimidad, Árboles negros, Gira así i Pasión Guiñolento.

Naixement de la criatura

La gravació de Criatura va tenir lloc a l'estudi Grabaciones Míticas, de Barcelona. Carlos Ann va assumir bona part del pes electrònic i instrumental del disc, complementat amb la guitarra de Marc Aliana i el violoncel de Raphael Zweifel. Una de les primeres presentacions en directe de Criatura tindrà lloc el 22 de febrer al Minifestival de Música Independent, que tindrà lloc a Les Basses, de Barcelona.

De moment, el disc s'està promocionant amb el surrealista videoclip de Pedralbes, realitzat amb més imaginació que mitjans per la innovadora realitzadora Peinga Rayo, amb la qual Aupí també actuarà el 28 de gener a Girona dins del Festival Pepe Sales, dedicat al poeta Juan Eduardo Cirlot. Aviat s'estrenarà el segon videoclip del disc, corresponent al tema Pasión Guiñolento, que han filmat els estudiants d'una escola de cinema, sota la direcció d'Aupí.

Després d'haver publicat, des del 1997, quatre discos amb Fang i un amb Santa N –el segon, previst per l'abril, és un doble dedicat al poeta argentí Juan Gelman, que també hi participa recitant els seus propis poemes–, Mariona Aupí fa ara un pas decisiu en la seva carrera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia