cultura

Llibres ‘quilòmetre 0'

Eugènia Broggi, antiga editora d'Empúries, emprèn un camí en solitari i crea el segell L'altra, amb projectes “de proximitat, artesanals i personalitzats”

“La meva creuada és la conquesta de la gent que llegeix en castellà”, diu Eugènia Broggi

Convençuda que el sector editorial català està canviant, i que ja no hi ha un gran grup (62) amb tres o quatre petites editorials orbitant al seu voltant, sinó “dues editorials mitjanes i un teixit de petits segells”, Eugènia Broggi, l'antiga editora d'Empúries, ha decidit fer un cop de cap i crear el seu propi segell, que ha batejat com L'Altra Editorial. “Calia una altra editorial, tot i que l'economia sembli indicar el contrari, però jo estic convençuda que el món està canviant i els lectors demanen projectes de proximitat, petits i artesanals, personalitzats i singulars.”

L'Altra Editorial s'especialitzarà en narrativa tant catalana com internacional i publicarà de deu a dotze títols l'any. “La meva creuada és la conquesta de la gent que viu i parla en català però a l'hora de llegir tria el castellà.” Broggi, d'altra banda, creu que “no hi ha diferència entre el nord-americà David Vann i Toni Sala”. Justament aquest escriptor és un dels primers a estrenar l'editorial amb el títol Els nois, que fa parella amb L'última nit, de James Salter (traduït de l'anglès per Alba Dedeu). Els dos llibres es publicaran el 12 de febrer.

“Salter, de 80 anys, és un dels escriptors nord-americans més importants que mai ha estat traduït al català i feia temps que li anava al darrere”, apunta Broggi. L'última nit és un recull de deu relats on l'autor explora temes com l'amor i el desamor, l'engany i el desengany i, en definitiva, el trencaclosques de les relacions humanes. Pel que fa a Els nois, de Sala, és una nova novel·la en què s'endinsa en el món sòrdid de la prostitució a l'N-II.

A banda, L'Altra Editorial, que de moment és una empresa unipersonal, publicarà el premi Documenta (que fins ara publicava Empúries), que es falla demà. Altres títols en previsió són Barba xopa de sang, del brasiler Daniel Galera (març), i El germà gros, de Lionel Shriver (maig). “Busquem clàssics contemporanis de fa vint o trenta anys.” És previst que els títols estiguin disponibles en format digital a través d'una web que serà “una plataforma d'intercanvi d'idees on la gent podrà votar les seves lectures preferides”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia