cultura

cinema

Es confirma el tancament dels Lauren de Blanes i la Selva es queda sense cines

Antoni Llorens, president del grup, reconeix que no ha pogut allargar el pagament del deute

El cinema passa a mans de Catalunya Caixa i el seu futur és incert

Han passat més de dues setmanes des del dia que es va penjar el cartell que anunciava el tancament del multicinemes Lauren Costa Brava. S'hi indicava clarament que la baixada de la persiana era per tan sols una setmana i a causa d'unes “reformes”. Els rumors que van sorgir, però, en el sentit que aquest podia ser el tancament definitiu, s'han complert. Antoni Llorens, en declaracions a aquest diari, ha confirmat que Catalunya Caixa s'ha quedat el cinema que fins ara gestionava en no poder allargar el pagament del deute que puja a més d'un milió d'euros.

Llorens, que veu com el grup Lauren no pot aturar el degoteig implacable de desaparicions dels seus cinemes des de la suspensió de pagaments en què van entrar el 2004 –darrerament, Lauren Sant Andreu, Gràcia i Viladecans–, es mostrava ahir indignat per la “persecució” a què diu que se sent sotmès i les poques facilitats que li ha atorgat l'entitat financera. “Sí, l'he perdut i ara se'l vendran per quatre duros”, va sentenciar, tot remarcant, no sense tristesa, que el multicines de Blanes funcionava força bé malgrat la crisi que viu el sector.

Sobre el futur del cinema –que donava feina a 10 treballadors–, Llorens no vol entrar-hi, però no s'està de dir que els “voltors” que ronden es trobaran amb un problema amb el lísing immobiliari (butaques i equipaments), que està lligat amb una altra entitat.

El cas és que els selvatans s'han quedat sense poder anar a un cinema dins la comarca. Així com molts maresmencs de poblacions a tocar, que a partir d'ara tenen les sales d'exhibició més properes a Arenys de Mar.

Això serà així almenys durant un temps, fins que algú trobi la viabilitat per tornar a invertir en el setè art.

LA DATA

15.01.14
és l'últim dia que els Lauren Costa Brava van oferir projeccions de cinema regulars.

Un cinema amb gran potencial

L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, es mostra tan dolgut com prudent amb el tancament del cinema, que atreia molta gent de municipis veïns com ara Tossa, Lloret, Calella, Arbúcies, Hostalric i Vidreres. La seva sensació és que els cinemes “funcionaven bé tot i la crisi del sector” i que “el problema està més aviat en el conjunt del grup”. Remarca el “potencial” de l'equipament perquè el seu radi d'influència és d'uns 200.000 habitants i el fet que cal mantenir l'activitat
i els llocs de treball.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia