cultura

Montoro prepara una reforma de l'IVA cultural

El ministre d'Hisenda destaca que ja s'ha rebaixat al 10% l'impost per a les transaccions d'obres d'art

Precisa que la reforma fiscal de la cultura anirà “pas a pas”

El ministre d'Hisenda, Cristobal Montoro, ha revelat que està preparant en una rebaixa de l'IVA cultural, després que es fes efectiva la reducció al 10% de l'impost per a les transaccions d'art.

Montoro ha avançat en declaracions al diari Expansion que, després d'haver baixat l'IVA de les obres d'art, el seu departament està “treballant en la resta de la reforma fiscal de la cultura”. “Però ens han de deixar treballar. Anirem pas a pas”, ha precisat. El govern espanyol va elevar al setembre del 2012 l'IVA del 8% al 21%.

El ministre d'Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert, ja va assenyalar el passat 25 de gener que preveia que la reducció de l'IVA del 21 al 10 % per a les compres d'objectes d'art es pot estendre a la resta del sector de la cultura durant els pròxims mesos.

“Es tracta d'una mesura que intenta evitar la deslocalització d'un sector significatiu del mercat de l'art i és l'expressió de la voluntat que té el govern espanyol en la reforma fiscal d'anar progressivament atenent les demandes del sector cultural en aquesta matèria”, va dir.

El ministre Wert acudirà el proper diumenge a la gala dels Premis Goya, on l'any passat la pujada de l'IVA i l'impacte que va comportar en el sector va ser un dels principals retrets que va haver d'escoltar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia