cultura

Mascarell critica que el govern espanyol digui “des de fa un any” que rebaixarà l'IVA cultural però no ho faci

El conseller de cultura posa en dubte la rebaixa fiscal anunciada per Montoro i creu que té a veure amb la proximitat dels Premis Goya i Arco

Considera que encara hi ha marge per reactivar el sector si es reforma la fiscalitat

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha criticat aquest dimarts que el govern espanyol “digui des de fa un any” que rebaixarà l'IVA cultural i encara no ho hagi fet. Homs ha replicat així les l'anunci del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que ha revelat que està treballant en una reforma de la fiscalitat cultural .

“Ara s'acosten els Goya i Arco i cal dir alguna cosa”, ha ironitzat Mascarell en una entrevista de RAC 1. El conseller ha recordat que Montoro i altres ministres han manifestat el seu desig de rebaixar l'IVA cultural però encara no s'ha dut a terme. “Fins que no ho vegi, tendeixo a pensar malament”, ha apuntat.

Mascarell ha afirmat que la pujada de l'IVA del 8% al 21% en el sector cultural ha provocat l'encariment de l'accés a la cultura i que les empreses es descapitalitzin quan intenten assumir elles mateixes l'augment.

En aquest context, ha indicat que la mitjana europea se situa al 8,5%: “Encara hi ha marge. Si l'IVA és més baix es podrà incentivar el consum”.

D'altra banda, el conseller de Cutura ha valorat la gala dels Premis Gaudí i ha considerat que va ser una cerimònia “molt correcta”, que va servir per transmetre a la societat el bon estat del cinema català.

A més, ha defensat la nova taxa audiovisual a les operadores. “Al darrera hi ha un intent de fer polítiques eficients per tenir un bon cinema a Catalunya”, ha asseverat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia