cultura

Martí Domínguez guanya el II Premi Llegir de la Fundació Bromera

El jurat distingeix l'article “Les dones i els dies”, que reflexiona sobre la importància dels textos literaris i la seua perdurabilitat

Josep Ballester i Enric Iborra hi queden finalistes

L'escriptor Martí Domínguez és el guanyador del Premi Llegir 2013 per l'article Les dones i els dies. El guanyador va recollir el premi –dotat amb 300 € i la publicació de l'article en la revista “L'Illa” d'Edicions Bromera– ahir, dijous 6 de febrer, en el marc del lliurament dels Premis d'Innovació Educativa, que organitza l'Ajuntament d'Alzira en col·laboració amb la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha creat el Premi Llegir amb l'objectiu de fomentar i difondre l'escriptura i la publicació d'articles que parlen de la importància de la lectura. El jurat d'aquesta segona edició ha volgut destacar, en primer lloc, la bona acollida que ha tingut la iniciativa i, en segon lloc, ha valorat de manera molt positiva l'elevada qualitat de la majoria dels textos que han optat al guardó, tant els publicats prèviament en premsa escrita o digital durant els anys 2012 i 2013, com els inèdits. De fet, els membres del jurat fan constar que “ha sigut una tasca difícil de valorar, perquè s'hi han donat punts de vista diferents a l'hora d'abordar el tema –alguns ho han fet des d'una perspectiva didàctica, altres des d'un vessant literari o personal, etc.–, però que, en qualsevol cas, ha sigut una experiència molt enriquidora”.

Les dones i els dies, de Martí Domínguez, és 'un article publicat el 18 de desembre de 2013 en El País, que reflexiona sobre la importància dels textos literaris i la seua perdurabilitat, amb una lectura literària actual i perfectament elaborada, que sedueix el lector i l'anima a conéixer l'obra del poeta a qui fa referència l'article, Gabriel Ferrater.

Els membres del jurat –format pels escriptors i professors Josep Castellano, Adelina España, Enric Lluch i Josep Gregori Soler, actuant com a president del jurat Josep Antoni Fluixà, director de la Fundació Bromera, i com a secretària, Rosa Mengual, coordinadora d'activitats de la Fundació Bromera– acordaren per majoria nomenar dos finalistes.

El primer finalista –premiat amb 150 € i la publicació de l'article en la revista L'Illa d'Edicions Bromera– és l'article La lectura com a metàfora de la vida, presentat per l'escriptor i professor Josep Ballester. L'article Com s'ha de llegir segons Eugeni d'Ors, presentat per l'escriptor i crític literari Enric Iborra, ha sigut el segon finalista –dotat amb 75 €.

Experiències

El veredicte es va donar a conéixer ahir, durant el lliurament dels Premis d'Innovació Educativa que organitza la regidoria d'Educació de l'Ajuntament d'Alzira, dins dels quals la Fundació Bromera col·labora amb el Premi d'Experiències de Foment de la Lectura. En la VIII edició del guardó –dotat amb 1.200 € per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Alzira– el primer premi s'ha atorgat per unanimitat al projecte Exposicions creatives presentat pel CEIP Sant Josep de Calassanç d'Aielo de Malferit. El projecte Llibres, fulles, somnis, presentat per l'IES Clara Campoamor d'Alaquàs, n'ha sigut finalista.

Rosa Mengual

Coordinadora d'activitats

[email protected]

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.