cultura

circ

El Festival de Circ de Figueres supera les 20.000 entrades

El festival inaugura demà la tercera edició, amb més de 75 artistes de 14 països, 24 atraccions inèdites a Europa i 20 activitats paral·leles

S'han programat 10 funcions i 7 més per a escolars

El Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres inaugurarà demà al vespre la seva tercera edició al recinte firal de la capital empordanesa, on fins dilluns s'han programat 10 funcions per al públic en general i 7 més per a escolars, per a les quals ja s'han venut més de 20.000 localitats de les 30.000 posades a la venda. Durant aquests cinc dies passaran per la seva pista central 75 artistes –el rècord del festival, que fins ara estava en mig centenar– de 14 països, que hi presentaran 24 actuacions inèdites a Europa. A més, s'han programat una vintena d'activitats paral·leles i gratuïtes, entre les quals hi ha exposicions i presentacions. “Entenem l'experiència del festival d'una manera més àmplia, que no es limita al que passa a la pista: comença quan l'espectador coneix la nostra programació i dura almenys fins que torna a casa, després de la funció”, explica el seu director, Genís Matabosch, que destaca especialment l'èxit que ha tingut el nou web en quatre idiomes del festival –català, castellà, francès i anglès–, que permet també la compra i impressió de les entrades des de casa, gràcies al sistema desenvolupat per l'empresa gironina Koobin. Matabosch també destaca com un factor extern que afavoreix el festival el fet que Figueres estigui ara connectada, a través del tren de l'alta velocitat, amb localitats franceses com ara Tolosa, Marsella i Lió. “L'any vinent farem noves accions de difusió en aquestes ciutats per intentar esborrar amb la nostra comunicació una distància que en molts casos ja és més psicològica que real”, explica Matabosch, segons el qual aquest any ja s'ha detectat un increment de la venda d'entrades del festival a l'Estat francès.

Entre les actuacions que es podran veure aquests dies en els dos espectacles que fan les funcions de semifinals del festival –el Blau i el Vermell–, per acabar amb la gran final i l'entrega de premis de dilluns, al director del festival figuerenc li costa fer una tria, però finalment destaca dos números, que són justament els que tancaran respectivament els dos espectacles: el del Circ Nacional de Pyongyang (Corea del Nord), que fusiona balança russa amb barra fixa –“És una autèntica bogeria i gairebé no m'ho crec ni jo que els tinguem, perquè fins ara només els havia aconseguit el festival de Montreal”, i el de la Yunnan Acrobatic Troupe (Xina), amb les seves espectaculars acrobàcies al voltant de llargs pals fixos combinades amb salts al llit elàstic.

D'altra banda, el festival estrena un restaurant, molt més ampli (La Cantina del Circ), gestionat per El Ginjoler.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia