Projecte de Camí de la Retirada, entre el Vallespir i l'Alt Empordà

Els municipis de Sant Llorenç de Cerdans, Costoja i Maçanet de Cabrenys estudien la possibilitat d'integrar-lo en un projecte transfronterer

Jacques Roitg, batlle de Sant Llorenç, explica que els tres ajuntaments han començat a parlar de la possibilitat de recuperar aquests camins i de fer-hi una senyalització que identifiqui els senders com a Camí de la Retirada. L'operació permetria revalorar el patrimoni històric i natural que comparteixen aquests pobles i es podria emmarcar en un projecte transfronterer. Tot i que a hores d'ara encara no hi ha res de definit, el camí podria tenir la sortida a Maçanet de Cabrenys i l'arribada a la Casa del Patrimoni i la Memòria de Sant Llorenç de Cerdans. Segons Jacques Roitg, els camins de muntanya representen un valor important per als pobles d'aquest sector, i sobre aquest exemple també es podria crear un camí dels trabucaires, centrat en elements relacionats amb aquest episodi històric com ara la cova d'en Massot i masies com la Muga i els Meners, que també són situats a cada banda de la frontera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.