cultura

La galeria Joan Prats deixa el seu mític local

La galeria Joan Prats, una històrica de l'art contemporani, deixarà el seu mític local de la rambla de Catalunya. És una nova víctima de la llei d'arrendaments urbans, que ha obert les portes a pujades inassumibles del preu dels lloguers. “Ens veiem obligats a abandonar-lo i estem molt tristos”, lamenta el seu propietari, Joan de Muga. Difícil decisió, si es té en compte que la galeria va obrir el 1978.

Però la Joan Prats no tanca. Tota la seva activitat es concentrarà al local que té al carrer de Balmes, 54, Art Gràfic, on a l'estiu farà obres. “Iniciarem un projecte renovat en el qual m'acompanyaran les meves filles Patricia i Marta”, emfasitza De Muga.

El galerista vol fer un comiat especial al seu emblemàtic espai, amb una aura tan única i tan vinculat a Joan Miró, Joan Prats i Josep Lluís Sert, que en va fer el disseny interior. Serà una exposició que recordarà l'aventura duta a terme al llarg d'aquests 38 anys.

L'última mostra reunirà una àmplia representació dels artistes que la sala ha defensat al llarg de la seva història. Es desplegarà en els tres espais clau per entendre el llarg trajecte: s'inaugurarà el 27 de març a la rambla de Catalunya, continuarà el dia 28 a Balmes i, finalment, el dia 29 traslladarà la festa al Poblenou, on els anys noranta es va escriure una de les pàgines més meravelloses de l'art contemporani de Barcelona, des de la Fundació Espai Poblenou. Un local que potser en aquesta nova etapa tornarà a recuperar protagonisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia