cultura

El Museu del Modernisme Català creix

El Museu del Modernisme Català de Barcelona acaba d'ingressar a la seva col·lecció 25 obres més, 18 de les quals ja formen part de l'exposició permanent del centre. Amb aquestes noves incorporacions, el museu, que l'any passat va rebre 17.540 visitants (un 30 per cent més que l'anterior), celebra el seu quart aniversari.

Entre les noves obres adquirides pel museu privat, destaca una escultura de marbre d'Eusebi Arnau, així com un peu d'escala de fusta de caoba del mateix escultor provinent de la desapareguda Casa Trinxet. A les sales del museu es pot veure també el cinquè dibuix de Ramon Casas que té el museu, que representa un motiu habitual en l'obra del pintor: una dona automobilista. El dibuix s'exposa en el cavallet original del pintor. Es mostren també tres motlles en bronze de les xemeneies de la Pedrera, editades per la Càtedra Gaudí, després de la mort de l'arquitecte, a partir del motlle en guix original. Del conjunt de novetats, destaca també un espectacular oli de Lluís Graner, que representa una vista del port de Barcelona.

El museu organitzarà ben aviat, a finals de maig, la seva segona exposició temporal, en aquest cas dedicada a la pintora modernista Lluïsa Vidal, en un intent de recuperar l'obra de les dones artistes desconegudes del modernisme català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia