cultura

Tan sols la paraula

Montserrat Abelló, degana de la poesia catalana, fa un poema únic per celebrar el Dia Mundial de la Poesia del 21 de març, instaurat per la Unesco

Centenars d'activitats tindran com
a acte central
un recital al Palau Robert

Als 96 anys, la poeta tarragonina Montserrat Abelló es mostrava pletòrica. I ben satisfeta per haver estat l'escriptora triada per fer el poema del Dia Mundial de la Poesia, que se celebra el pròxim 21 de març, una iniciativa sota els auspicis de la Unesco, que es convoca en infinitat de països, que té una important incidència a l'escola i que al nostre país projecta centenars de recitals en tot l'àmbit lingüístic, amb un acte central el 21 de març al Palau Robert del passeig de Gràcia barceloní.

Tal com va puntualitzar la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, “la celebració del Dia Mundial de la Poesia ha experimentat un creixement molt important els darrers anys. El 2012 es van organitzar, arreu del territori, 83 activitats i el 2013 la ILC va impulsar més de 120 accions relacionades amb la poesia.” El 2014 pensen augmentar aquesta xifra i han editat l'opuscle commemoratiu amb el poema Tan sols la paraula nua, escrit expressament per Montserrat Abelló, en català i traduït a una vintena de llengües: “Tan sols la paraula nua / la teva, mai la d'un altre, / la que reflecteix una vida / dins d'una solitud / curulla de promeses, / on tot és possible. // S'esvaneixen els dubtes / la foscor claror es torna / i els sols variants i múltiples / cauen damunt cada mot, / el cobreixen i donen força. // Enllà d'aquest ser-hi / tan precís que / s'allarga en el contingut / de cada paraula clara.// Com ho és la poesia.”

L'opuscle serà distribuït per Biblioteques, Normalització Lingüística, Ferrocarrils i Gremi de Llibreters de Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia