cultura

La boxa i Franco, aquest divendres al Cultura

El suplement cultural d'El Punt Avui recorda els campions de boxa del gimnàs d'Àngel Artero represaliats per la dictadura

I un nou article de la sèrie ‘Reflexions a les portes de la independència'

Núria Martínez Seguer fa una aproximació històrica i fotogràfica del mànager Àngel Artero i els seus campions de boxa europeus, que tenien el gimnàs al carrer Llibertat, 28, del barri barceloní de Gràcia, tots ells represaliats pel franquisme.

El suplement Cultura d'aquesta setmana també ofereix el tercer dels set articles dedicats a Reflexions a les portes de la independència que el doctor en filologia anglesa Josep-Lluís González planteja des d'un punt de vista cultural

En l'apartat d'opinió, podem llegir articles de David Castillo, Vicenç Pagès, Ada Castells, Artur Ramon, Josep Miquel Sobrer, David Paloma, Jaume Pons i D. Sam Abrams.

Pel que fa a llibres, podem llegir la crítica de Carlos Zanón de la novel·la de John Williams Butcher's Crossing; Jordi Llavina comenta el poemari de Philippe Jaccottet A la llum de l'hivern; Lluís Llort valora el premi Alzira d'Andreu Martín; Jordi Capdevila comenta la tercera novel·la d'Antoni Vives; i, entre d'altres, Òscar Montferrer analitza la novel·la El far entre oceans, de M.L. Stedman. Jaume Vidal presenta el còmic La Gran Guerra, de Joe Sacco.

En la secció de música, Guillem Vidal presenta el guitarrista Bill Frisell, que actua al 33è Festival de Jazz de Terrassa, i David Castillo recomana el disc de Xavier Mayora, Nu a la terra.

En teatre, Jordi Bordes comenta l'obra Mont(ss)errat, amb què Beth Escudé indaga en el col·laboracionsime franquista del monestir benedictí.

En cinema, Xavier Roca ha entrevistat Denis Villeneuve, director d'Enemy, la crítica de la qual fa Imma Merino. Altres films comentats són Upstream color, 2 francos, 40 pesetas, Ida i Guillaume y los chcos. ¡A la mesa!, entre d'altres.

Joan Tort explica que aquesta setmana serà la prèvia de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, que començarà la setmana vinent a Lleida. Carina Filella presenta l'obra amb què Margarida Aritzeta parla del bandoler Joan Serra. Jordi Camps comenta l'exposició del Museu de Cinema de Girona que reivindica el paper de la dona en aquest art. Mercè Miralles celebra els 25 anys del festival Blues&Ritmes de Badalona.

Com sempre, tanca el suplement la secció d'art amb articles de Maria Palau (sobre la fotògrafa Lorena Ros), Jaume Vidal (sobre l'artista Sergi Mora) i Pilar Parcerisas, que reflexiona sobre la falta de coordinació en la programació d'exposicions a Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia