Altres

art

Cinquanta entitats i artistes participaran en el Dia Internacional de l'Art 2014

El Bòlit impulsa aquest programa d'activitats, dissabte vinent a Girona i diumenge en altres poblacions

Alguns artistes obriran els seus tallers

“Una sacsejada artística a les comarques gironines.” Així va definir ahir l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, l'allau d'activitats –més de 60 propostes– que s'han programat el cap de setmana vinent en trenta localitats de les comarques gironines, dins del Dia Internacional de l'Art 2014, que ha organitzat el Bòlit Centre d'Art Contemporani en col·laboració amb mig centenar d'artistes i entitats relacionades amb el món de les arts visuals. Per facilitar l'assistència del públic al màxim d'activitats possibles, el dissabte 12 s'han concentrat les activitats a Girona, tot i que també n'hi haurà algunes de puntuals a Torroella de Montgrí, Banyoles –performance organitzada per Bonart i altres entitats al monestir de Sant Esteve (12 h)–, Bàscara i Garrigoles, on tindrà lloc un sopar d'artistes obert al públic en general, a la Fundació Rodríguez Amat de les Olives. El diumenge 13, les activitats es repartiran més per altres pobles i ciutats de les comarques gironines i serà també el dia en què hi haurà més tallers d'artistes oberts al públic, com a principal novetat d'aquest any. Per difondre les activitats del Dia Internacional de l'Art, el Bòlit ha creat un blog específic i un esdeveniment a Facebook. També s'ha dissenyat una samarreta a partir de la imatge creada per al cartell per Sebi Subirós, de l'Escola Municipal d'Art de Girona, una de les quatre escoles d'art que col·laboren amb la iniciativa.

La directora del Bòlit, Carme Sais, va destacar que aquest any s'ha duplicat el nombre de participants respecte al 2013. “La celebració del Dia Internacional de l'Art sorgeix de la voluntat del Bòlit d'intentar connectar més amb la societat i les entitats artístiques del nostre entorn, amb unes jornades absolutament festives”, va afegir Sais. La diada commemora el naixement de Leonardo da Vinci, el 15 d'abril del 1452.

Entre les moltes activitats de dissabte, es pot destacar el projecte TRA d'exposició i gravat de Mim Juncà, a Lupusgràfic Edicions; la jornada Integració de les arts en l'educació, al Caixafòrum; la inauguració de l'(A)parador, de Miquel Ángel Ortiz, a la Llibreria 22; la realització d'un grafit sobre fusta a l'exterior de la Casa de Cultura, a càrrec d'alumnes de l'Escola d'Art d'Olot; l'exposició i el taller amb models Matisse de Perdidos en el Despacio, al Museu d'Art, i la presentació del projecte torroellenc Indi al Bòlit la Rambla. Una de les activitats del diumenge serà la instal·lació sonora Arpasauro, de Toko Okuda, a la Nau Côclea de Camallera durant tot el dia, amb una presentació amb vermut de l'artista (12.30 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia