cultura

Jordi Banacolocha

actor

“Només Serrat va anul·lar per la Champions”

L'actor es confessa. Un dia fent de figuració (un paper sense text) a L'inspector (TNC,2009) estava escoltant el Barça entre caixes: quan tocava sortir va guardar auriculars i mòbil a la butxaca del seu abric. De sobte, va rebre un SMS perquè el fill l'avisava que el Barça havia marcat gol. Està convençut que el so només el van notar els seus companys d'escena. Però temia que, com altres vegades, el fill li truqués entusiasmat per explicar-li la jugada. No podia apagar el mòbil de cap manera. Ho va passar tan malament que ara opta per no saber res d'un partit fins acabar la funció.

És molt diferent veure el futbol a casa, llavors “no em poso nerviós”. Ara, a vegades, juga a endevinar el resultat mirant l'actitud dels viatgers de metro, quan torna cap a casa.

La seva pega és que, habitualment, la feina coincideix amb el futbol. I no és gens habitual anul·lar funcions de dies crucials perquè ja hi ha entrades venudes per endavant. L'excepció, recorda, és el cantant Joan Manuel Serrat, que “no va programar funció al TNC el dia de la final de la Champions, confiant que el Barça s'hi classificaria! S'ha de ser Serrat per poder fer això”, diu irònic.

Coneix gent que vagi al teatre un dia de partit per no patir? “No m'estranyaria: en sé d'un que es tanca al lavabo!”D'anècdotes, un cabàs. Com quan Pep Pla, fent-li una abraçada en una funció a escena un dia que el Barça anava guanyant, “em va dir que havia perdut, a cau d'orella”. O quan va anar a veure El mètode Grönholm amb uns amics en un dia de partit crucial: l'actor Jordi Díaz li va dir que si sortia a la darrera escena amb el maletí a la dreta, volia dir que el Barça havia guanyat el partit. Va patir més que mai. També recorda que, a la mitja part de Colometa la gitana, en una funció els anys 90 al Romea, el públic no entrava quan tocava. Els actors es preguntaven per què. Es veu que en la pausa es va saber que el Barça havia guanyat el partit i faltava confirmar que el Dépor no guanyés el seu. El públic no va entrar fins que es va consumar la lliga pel Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia