cultura

FESTIVALS

La gestió del Porta Ferrada, a mans de The Project

La mesa de contractació valora la capacitat per fer un pressupost elevat i la projecció mediàtica de l'aliança amb El Terrat

El vicealcalde, Pere Albó, qualifica els tres projectes d'excel·lents

L'empresa The Project gestionarà el Festival de la Porta Ferrada els quatre anys vinents, com a vencedora del concurs que ahir es va fer públic. Bitò Produccions, que va assumir el primer any de l'externalització de la gestió, i Legal Music, en associació amb el grup Atresmedia, aspiraven també a guanyar-lo. En les condicions del concurs es preveu la possibilitat de prorrogar la gestió fins al 2019.

L'aliança de The Project amb la productora El Terrat, d'Andreu Buenafuente, i la capacitat per assumir un pressupost més elevat que les altres propostes han estat algunes de les característiques del projecte que han ajudat la mesa de contractació en la tria. El nou gestor del festival disposa d'experiència en l'organització de festivals com ara el Voll Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona o el Guitar Festival de Barcelona i en la promoció d'altres festivals com ara el Grec, el Castell de Peralada o el mateix de la Porta Ferrada, amb qui ja havien treballat.

El vicealcalde de Sant Feliu de Guíxols, Pere Albó, va valorar molt positivament les tres propostes, que va qualificar “d'excel·lents”, i va apuntar que “l'ideal seria que es poguessin complementar idees de les tres empreses”. Albó va assegurar que la proposta de The Project és la “més ambiciosa”, i va subratllar la capacitat de penetració i la potència de comercialització que dóna al projecte vencedor l'aliança amb la productora El Terrat. També va remarcar la capacitat per assumir un pressupost elevat que ha acreditat el projecte vencedor. “Es veuen amb cor de multiplicar els diners que es compromet a posar-hi l'Ajuntament [la plica especifica que serà un import fix anual de 385.000 euros], més que cap altra”, exposava Albó, que, d'altra banda, també valorava el compromís d'adequació de l'espai adjacent al camp de futbol de Vilartagues.

La programació es farà pública en la primera quinzena de maig i ja se sap que aquest any s'allargarà des de mitjan juliol fins a final d'agost. Els espais disponibles per a concerts són l'esplanada del port (1.200 localitats), el Teatre Auditori Municipal (386), l'església del monestir (400) i l'esplanada que hi ha al costat del camp de futbol de Vilartagues, que es reservarà per a grans esdeveniments.

LA XIFRA

385.000
euros
és l'import fix anual de l'Ajuntament amb què compta l'empresa que gestionarà a partir d'ara el festival.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia