cultura

Molta poesia al carrer per celebrar Sant Jordi a Olot

El Servei de Català recita Vinyoli i llança paraules al cel amb globus

El Cor de Maria fa una marató de Raspall

L'enlairament de globus blancs amb paraules escrites i la marató de poemes de l'escola Cor de Maria van ser les dues activitats més rellevants, per noves, que es van dur a terme ahir a Olot en el marc de la diada de Sant Jordi, sense desmerèixer la resta, que es van iniciar amb una revetlla de Sant Jordi a la biblioteca amb The Bazaga's. La primera era del Servei de Català d'Olot i la Garrotxa, que va convidar tothom qui va voler a participar en un Scrabble de sobretaula i a traslladar la paraula escollida a un globus. Més tard, tots els globus es van enlairar en un acte simbòlic de suport al català com a llengua del país i com a llengua de convivència i integració. Abans, els alumnes del servei van fer una lectura de poemes de Vinyoli i els de l'Escola Municipal de Música van interpretar tres cançons.

La comunitat educativa del Cor de Maria va optar per poemes de Joana Raspall. En concret, va fer una marató de vuit hores seguides de lectura dels seus poemes en un dels laterals exteriors de Sant Esteve. Hi van participar més de sis-centes persones, tots els alumnes –els més petits van fer de públic–, tots els professors i mestres, alguns pares i representants d'entitats olotines.

El Firal d'Olot va tornar a ser l'epicentre de la celebració de Sant Jordi, amb parades de llibres i roses a banda i banda d'aquest passeig. La majoria eren d'entitats de la ciutat i d'alumnes de centres educatius que venien aquests productes típics de la diada per recollir fons per finançar les seves activitats.

Quatre barres cap a Nova York

L'Associació Cultural i Sardanista Flor de Fajol va aprofitar l'ambient del Firal d'Olot per impulsar una iniciativa molt original. Demanava a tothom qui volia que s'embrutís els dits d'una mà amb pintura vermella per reproduir les quatre barres que Guifré el Pelós, pare de la nació catalana, va marcar amb la seva sang sobre un escut daurat, segons la llegenda. Amb totes aquestes quatre barres, l'entitat farà un parell d'estelades gegants que exhibirà el 13 de setembre a Nova York, on participa en els actes de la Diada que organitza el Casal Català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia