cultura

El franquisme, al tercer llibre sobre la guerra

‘Dies irae. El franquisme a Catalunya', que relata els inicis de la dictadura, a la venda demà i diumenge als quioscos i llibreries

‘Diari d'una ocupació' es pot encarregar pel web i al 902 221010, amb un 25% de descompte per als subscriptors

El tercer llibre de la sèrie Diari d'una ocupació sobre els últims dies de la Guerra Civil a Catalunya i l'inici a casa nostra de la dictadura franquista arribarà demà i diumenge als quioscos i llibreries de Catalunya al preu de 9,95 euros. Després de la bona acollida dels dos primers llibres de la sèrie, L'ofensiva final contra Catalunya i Acaba la guerra, comença l'exili, ara li toca el torn a Dies irae. El franquisme a Catalunya. Aquest tercer llibre s'inicia després de la fi dels combats al Principat, quan centenars de milers de persones de la zona republicana van travessar les fronteres i van quedar, la gran majoria, internades en camps de concentració a la Catalunya del Nord i Occitània.

A l'Estat espanyol la República volia resistir, però amb l'ocupació de Catalunya estava tocada de mort i tot era ja qüestió de setmanes. Però a casa nostra, perdudes les institucions pròpies i exiliats els principals dirigents polítics i l'elit cultural i intel·lectual, començava amb tota la seva intensitat la dictadura franquista, cruel i venjativa amb els perdedors i disposada a imposar una ideologia, una llengua i una pàtria. El llibre relata amb tota la seva crueltat que havia arribat l'hora de les delacions, de les venjances, de les detencions i dels afusellaments, que es van perllongar durant anys.

Diari d'una ocupació es va publicar a les planes d'El Punt Avui des del 20 de desembre del 2013 fins a l'1 d'abril d'aquest any. Els 101 capítols es publiquen ara en format llibre i el quart de la sèrie, La llarga nit del franquisme, està previst que arribi als quioscos i llibreries el cap de setmana del 3 i 4 del mes de maig.

Com encarregar la sèrie

Els quatre llibres de la sèrie Diari d'una ocupació es poden encarregar entrant al web del diari www.elpuntavui.cat o trucant al telèfon d'El Club del Subscriptor 902 221010 en horaris d'oficina. Els quatre llibres es podran recollir a a partir del dilluns 5 de maig a les redaccions d'El Punt Avui, al carrer Diputació 284, quart pis, de Barcelona, i al carrer Santa Eugènia, 42, de Girona, a l'edifici de la Farinera. El preu dels quatre llibres és de 39,80 euros. Els subscriptors d'El Punt Avui i L'Esportiu els podran comprar amb un 25 per cent de descompte, al preu de 29,80 euros. Si es volen rebre els llibres a casa es poden demanar pagant 5 euros per despeses d'enviament.

Diari d'una ocupació és una sèrie que ha estat dirigida per Joan Villarroya, catedràtic d'història contemporània de la Universitat de Barcelona, i ha estat escrita per historiadors i periodistes. En la voluntat de recordar els patiments dels darrers mesos de la guerra al Principat i la llarga dictadura franquista, hi ha el germen d'aquesta sèrie que pretén que no s'oblidin uns moments cabdals de la nostra història, quan hi va haver per part del règim feixista la voluntat d'anorrear la cultura i el sentit de pertinença dels catalans, cosa que ni 40 anys de dictadura van aconseguir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia