cultura

Premi cívic per Forcadell

Perpinyà ha celebrat la vint-i-cinquena edició dels Premis literararis de la Nit de Sant Jordi organitzats per Òmnium Cultural de la Catalunya del Nord

“Ens uneixen territori i cultura, compartim passat, present i compartirem el futur.”

La XXV Nit literària de Sant Jordi de Perpinyà va ser dedicada, dimecres, a l'ensenyament del català per la presidenta d'Òmnium Cultural de la Catalunya Nord Montserrat Biosca. Les escoles públiques bilingües i les immersives Arrels i Bressola no poden respondre a la demanda creixent i Biosca va obrir la vetllada afirmant que “cal que tots els infants tinguin al seu abast l'ensenyament del català.” En el decurs del sopar es va concedir també el premi cívic Joan Blanca de l'Ajuntament de Perpinyà a Carme Forcadell i a l'històric militant nord-català i exeurodiputat per ERC Miquel Mayol. Forcadell, molt aplaudida, va demanar a l'Ajuntament de la capital nord-catalana “actes concrets” per a la llengua i la identitat catalanes, més enllà d'actes simbòlics.

Premi Presència

El premi Presència de reportatge periodístic va ser atorgat a en Ricard Biel, de Badalona i resident a Fontromeu. El reportatge, sobre com es viu de manera diferent la catalanitat al nord i el sud de la frontera, serà publicat a la revista. Entre els premis concedits dos van ser guanyats per alumnes molt joves de les escoles nord-catalanes amb ensenyament en català. L'Institut d'Estudis Catalans va concedir el premi d'assaig pedagògic a Marc Delclòs per un treball sobre “la vida política a la Catalunya Nord entre guerres.” La vetllada la va cloure Ester Franquesa, directora general de política lingüística de la Generalitat que va afirmar que “compartim passat i present, també compartirem futur” i que una Catalunya independent ”us farà costat, m'hi comprometo.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia